19 Ocak 2015 Pazartesi

HAYAL KIRIKLIĞI VE YAKMA ÇİÇEKLİ ÇANTA VE KEÇE OYUN HALISI VE KEÇE DİNAZOR VE KEÇE ÇOCUK ÇANTASI VE SAİRE...

İnsanın hayallerini yıkmak ne fena bişey! Hayallerini yıkarlar, yerle bir ederler ve senin yapabileceğin hiçbir şey yoktur maalesef! Öyle bakakalırsın, senin itirazına vakit kalmayacak kadar çabuk yıkıverirler hayallerini! Elinden en sevdiği oyuncağı -yok yok 5 yıldır ağzından düşürmediği emziği alınmış gibi- öyle perişan, öyle çaresiz kalırsın. (Bu arada bizim çocuklar hiç yalancı meme emmedi biliyor musun sevgili okur! Nehir'e hiç vermedik, Ali Deniz'e kısacık bir zaman dilimi denedik, baktık onun da niyeti yok, hiç ısrar etmedik ve söylenenin aksine bizim çocuklar emziksiz de gayet güzel uykuya daldı!) Öyleyim işte ben de aynen bugünlerde, münasebetsizler ordusuyla uğraşmak zorundayım, paramparça olmuş vaziyette öyle kal gelmiş vaziyette düşünüyorum. Perşembeden sonra halimin nice olacağını, yeni duruma nasıl ayak uyduracağımı düşünüyorum. "Perşembeden sonra ne olacak ki?" dedin di mi, ayıp ettin! Bilmiyorsan yuf sana, ne olacak ayol "Aramızda Kalsın" bitecek. Hüsnem, idolüm bitecek ötesi var mı? Canigim diye seslenen Battinim bitecek, o hayranlıkla izlediğim güzel gamzeli Arifem bitecek, kıvırcık bitecek, Hatçik bitecek! Battal'ı bile özleyecekken, yakışıklı, iyi huylu Civan'ı nasıl özleyeceğimi var sen düşün... Depresyon sebebi bu dizinin bitmesi benim için... Dur bakalım, nasıl kalkacağız altından :((
Gelelim bu moral bozukluğuyla elimden çıkan işlere. Pek azlar  tabii ki çünkü geçen hafta ders çalışmaya çalıştım. Çok çalıştım diyemem ama en azından bunlarla uğraşmadığım için gönlüm bir nebze daha rahat :) 

YAKMA ÇİÇEK
İlkin böyle bir çiçek hazırladım. 


YAKMA ÇİÇEKLİ KEÇE ÇANTA
Ve sonra en çikolatasından kahverengi çantaya böyle takıverdim. 

KEÇE OYUN HALISI
Ali Deniz'in okulu için yaptığım halıdan istiyordu çocuklar, dün iki arada bir derede yaptım çok şükür. Diğerine benzer bir oyun halısı oldu bu da. Park yerlerini nasıl o kadar yamuk yapabildim ben de şaşırdım sonradan bakınca :) 



KEÇE DİNAZOR
Ali Deniz için bu minik dinazor, bu resimde büyük gözüktüğüne bakmayın, topu topu 25 cm'lik bir dinazor bu.
Yalnız arkadaş o nasıl bir uğraştırmak, arkasını sırt kısmından sıcak silikonla yapıştırana kadar canım çıktı. Diyebilirim ki dinazorun kendisi kadar vakit harcadım. Bulaştı silikonlar, içindeki boncuk silikonla, sıcak silikon savaş ilan ettiler resmen. Silikon Silikona karşı oldu :) Demek ki bir dahaki sefere sırt kısmını önce yapıştırıp, sonra içini doldurmalı. dikiş yaptığım yerlerden doldurmalı üstelik, sonra kapatmalı, tecrübe böyle bi şeydi değil mi sevgili okur :) 


KEÇE DİNAZOR
Arkası da böyle mavi işte ama sakın yakından bakma, silikon izlerini görme :)
Sabah erkenden uyanan kuzuya takdim ettim, çok sevdi, çok beğendi, okula götürmeye kıyamadı, Ahmet Aras elimden çekermiş dinazorunu diye korktu :)
İnce ince de sordu, "Yası yaptın? Yuvarlakları yası yaptın? Yası diktin?" meraklı ki hem de ne :) 


KEÇE ÇOCUK ÇANTASI
Bu seferki mini mauslu :))) 

MINNIE MOUSE

ŞEKERCİ CAFER EROL
Badem ezmesiymiş bunlar, tablo gibi di mi? Nasıl güzel yapmışlar git kendi gözlerinle gör, ben bayıldım görüntülerine :)
Ne yapıyorduk biz çocukken böyle bilemedim bir türlü, düşünüyorum tam aklıma gelecek gibi oluyor ama yok! Oyun Hamuru desem o zamanlar hamur yoktu ki, e neydi peki böyle muzlu falan? 



ARAMIZDA KALSIN
Tüh yaa, tühhhh!!! 

KAHVE BAHANE


Çekerim ki ben, bu orkide solana kadar çeker çeker koyarım bloğa :) 


ÇILGIN YAMAK :))

Ve sonra kolları yorulan yamağa ablası yetişiverir :) Gördüğünüz gibi yardımcılarım çok sağlam. Ve ben bu hafta sonu da yine mercimekli köfte, elmalı-tarçınlı kek ve dahi annem usulü fırından alınmış hamurla, peynirli hamur kızartması yaptım. Çok yoruluyorum evet ama yapınca da yeminle kendimi çok iyi hissediyorum ;) 
MUTLU HAFTALAR OLSUN SEVGİLİ OKUR, KÜÇÜKLERİN GÖZLERİNDEN, BÜYÜKLERİN ELLERİNDEN ...

Not: Sınav sonuçları henüz açıklanmadı, tamam biri süper geçti ama biri de fenaydı be sevgili okur, Allahtan sunumdan 95 aldığım ders o :) Dur bakalım ;)

14 yorum:

  1. Maşallah senin çılgın yamakla, yardımsever ablasına. Tuna ile birlikte bayıldık oyun halısına, sen de bana yap diye tutturdu, böyle park yerleri olsunmuş, evler, bir de orman olsunmuş...
    Dinazor da pek güzel, çantalar da, inşallah sınav sonçların da umduğundan daha güzel gelir canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta sonları mutfaktayız hep birlikte :)
      Oyun halısının alasını yaparsın sen, yap tabii akıllı kuzuya, ne güzel di mi çocuklar, hayal dünyaları umman, dur bakalım neler çıkacak Tuna'nın oyun halısından, merakla bekliyormu Esracım :)
      Çok sağol canım, aminn, inşallah bakalım ,öperim çok çok

      Sil
  2. Çok güzel olmuşlar,yakma gülü bende denemek istiyorum aslında bir türlü fırsat bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevil akçay pakkan, çok teşekkürler, yapsanıza siz de yakma güllerden, hem çok zevkli, hem de çok kolay :)
      Sevgiler

      Sil
  3. dersine çok çalışmışsın canım maşallah...... ellerin dert görmesin hepsi çok güzel... diziyi bende çok seviyodum ama yerine izleyeceğimiz güzel bişeyler gelir inşallah... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güldüm yorumuna özmur :) Ama şöyle düşün sen, 10 günde bu kadarcık iş çıktı, onları da hafta sonu yani sınavlardan sonra yaptım zaten :)
      inşallah bakalım, çok özleyeceğim bu diziyi ama...
      Sevgiler :)

      Sil
  4. Yolu, alttaki keçeye yapıştırdın mı yoksa diktin mi? Hoşuma gitti bende bunun etiketlisini yapmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalancım, önce şeritleri makina dikişi ile elde diktim, sonra zemine yapıştırıverdim sıcak silikonla ;)
      Sağol, e bi tane de bu modelden yap kuzuya o zaman :)

      Sil
  5. Yakışıklı yamak ve güzel ablasının ellerine sağlık :)
    Sınav sonuçların da inşallah güzel gelir Esencim :))
    Dinazoruna bayıldım, silikonla olan mücadelen gözümün önüne geldi şimdi, inşallah yakmadın ellerini ?
    Senin diziyi çok seyretmiyorum ama, seni bu kadar üzdüğü için ben de bitiyor olmasına üzüldüm şimdi, kampanyamı başlatsak devamı çekilsin diye ne dersin?
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim, bir görsen pozları, o takke yaptığı semoşun sepetiyle o gözlüğü de geçirdi gözüne, bir hayran kendisine anlatamam sana :)
      İnşallah bakalım ;)
      Azcık yandı ama boşver ;) Akıllandım neticede, bunlar da hep tecrübe di mi bize ;)
      Ne çok şey kaçırdığını bir bilsen, ben senin yerinde olsan, hani şu ecnebi dizileri bütün sezonunu izliyorlar ya eve kapanıp, öyle yaparım Aramızda Kalsın için,hele bir lingo lingo şişeler ile oynamaları vardı ki, sana linkini verecektim bak diye ama kaldırılmış :( Dur dur bak buldum başka bi yerden :)
      http://www.tvyo.com/star-tv/video/lingo-lingo-siseler
      :)))
      öperim şekerim :)

      Sil
  6. ay eseenn, ne oldu ki acaba dedim ilk okumaya başladığımda. ne kadar hayat dolu ağzı laf yapan ve yüz güldürensin. şaşıyorum sana. hiç izlemediğim için haberim de yoktu galiba yuh oldu bana. neyse halı bir harika. yardımcılar süper. öpüyorum yavruları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha ne olsun özlemcim :(( O senin hayat dolu dediğin kadını zor bulursun perşembeden sonra, demedi deme :)))
      ama sahiden çok üzüldüm yahu!
      Sen de mi izlemedin, yahu nasıl nasıl nasıl? Yazık olmuş vallahi, üzüldüm çok senin adına :)))
      Sağol canım, öperim ben de :)

      Sil
  7. merhabalar Esen hanım.Sınavlarınız nasıl geçti?Hepsi iyidir eminim.Ali denize bayıldım.Tarifüstü bir çocuk Yaratıcı ne yaapsın
    çocukcağız.Sepeti yakışmış .Olsada yanaklarını sıksam.Nehirde artık bakışlarından belli bir genç kız modunda İkisinde öpüyorum.Böyle yamakları allah herkese nasip etsin.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ebru hanım :)
      Sınavları geçtim çok şükür :) Sağolun...
      Çok teşekkürler güzel sözlerinize, Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın :) Gerçekten de dünya nimetleri bize :)
      Sevgiler, selamlar

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.