17 Şubat 2013 Pazar

YAĞMUR'LU BİR BULUT- DEVAM EDEN BİR PROCE EŞLİĞİNDE :)))

PAZAR: Geç git bi yaaa, hadi sana uğurlar olsun, yoruyorsun beni, sıkıyorsun beni, bunaltıyorsun beni, hep öyleydin zaten, hep öyle olacak gibi de duruyorsun... Üzgünüm düşüncelerim böyle, nerde güzelim Cuma'nın sempatikliği, nerde sen :(
Neyse geçti gitti sayılır, çocuklar yıkandı paklandı, tırnakları kesildi, yemekler yendi, ütüler yapıldı (ütü sepeti dile geldi artık bugün, resmen bas bas bağırdı "Biraz daha ütülemezsen kıyafetleri, yeminle bedenleri küçülecek, çocuklara yenilerini almak zorunda kalacaksın" :))) E haklıydı vallahi, ertelediğim, seçe seçe az az işimi görecek kadar ütülediklerim bir yana, bir ton ütü birikmişti, şimdi sepet bomboş ;)
Bu arada devam eden iki projemden biri tamamlandı, beğenilerinize sunmak üzere postta yerini aldı:
Bu son hali ama bundan önce başka bir versiyonu vardı, onu fotoğraflamadım ki gördüğünüzde "E böyle kalsaymış, daha iyiymiş bu hali" demenizi istemedim, kaldıramaz bünyem çünkü :))) Zaten kararsız bir teraziyim... Anlatmaya çalışayım, hayal edin bakalım, hangisi daha iyiymiş: Harfleri uzunlu kısalı misinalara diktim, yine böyle boncuklarla sıraladım harfleri, yağmur damlaları gibi olmuştu ama bu gördüğünüz bu masum gibi gördüğünüz harfler bir isyan çıkar, bir başkaldır :( En çok da "Y" döndü sırtını, öldür Allah benden yana bakmadı bir daha da, diğerleri de dansöz misali, dolanıp durdular kendi etraflarında :( Ben de "Yeterin uleyyyynnn, herkes hizaya çabuk" deyip söküverdim ve bu halini uygun gördüm, olmuş mu sizce, lütfen olmuş deyin de huzura ereyim :))
Dikiş eğitimi sıfır, keçe, etamin, örgü eğitimi de sıfır, tasarımcılık eğitimi de yok, e ancak bu kadar oluyor sevgili okur, hem dememiş miydim ben size, mükemmeli aramıyorum diye, hem vallahi hem billahi :)
 Gelelim devam eden projemize, onda da sona azcık kaldı, üç motif daha ekleyip, bilemedin altı, nihai kararımı henüz vermedim, dar-uzun bir yastık yapmak niyetim, birleştiricem motifleri (o konuda da çalışmam lazım, bakalım, inşallah çok uğraşmam) etrafını da bir kaç sıra geçince, oldu mu Ali Deniz'in odasına mis gibi bir yastık :)
Çok kolay oluyor bunlar, aranızda düşünen varsa niyetine giren sakın beklemeden başlayıversin. Tv izlerken, bir bakıyorsunuz bitivermiş motif :) Tam bana göre yani bu iş :)
Motiflere başlarken ip kalıyor ya hani, bir de bitirince kalıyor bir ip, işte o iplere çok sinir oluyorum, yürütmek lazım sökülmesin diye motif ama bir türlü emin olamıyorum ne kadar yürütmem gerektiğine, mümkünse ipi motifin etrafında çepeçevre yürütmek istiyorum, sağlam olsun istiyorum :)) "Bütün derdin bu olsun" mu dediniz, e bir derdim daha var sevgili okur, o da etamine başlarken, kumaşı sürfile yapmak :( Ondan da nefret ediyorum, bir an önce örneğe dalmak istiyorum :( En son yaptığım "Happily Ever After" panosu misal, sırf sürfileyle uğraşmayayım diye, bir saat uğraşıp etrafına selobant yapıştırdım, sağlamca tutturdum göya akmasın iplikler diye, bırak akmamasını nerdeyse kumaşı bitirdi uyuz bantlar. Çıktı, uzadı, yapıştı elime habire :(  Tekrar kesip kumaşın etrafını, paşa paşa sürfile yaptım :(
Tembelin tekiyim yani, bir de üşengecin, sözün özü budur arkadaşlar. Nasıl ama nasıl devam edicek peki benim etamin, örgü vs. kariyerim bu halde :(
Neyse, çok uzattım yine, finali yapayım yavaştan, üstteki iki  fotoğrafı kocam marifetiyle çektikten sonra, motifleri toplayayım diye vardım ki yanlarına, her motife bir minik hayvancık yerleşmiş Nehir hanım eliyle :)) Güldüm, n'oldu kızım bunlara böyle dedim "Hayvan marşı okuyolar anne" dedi, aman dedim, dur geçiverelim öyleyse hazırola :))
******
Bir sohbet esnasında: "Çok akıllısın kızım"
"Akıllıyım tabii anne, çünkü derste öğretmenin dediklerini umursuyorum" :)))
******
"Anne ben büyüyünce Tıp Fakülkesi'ni bitirince hafta sonları da tanıdıklara bakarım, hasta olanlara"
"Fakülte olmasın kızım o! Bak tabii, iyileştirirsin herkesi, aferin kızıma, niye hafta sonları peki"
"Hafta sonları bakayım ki anne, para almak zorunda kalmiyim" :))))

Durumlar bu minvalde sevgili okur, musmutlu bir güzel hafta gelsin mi hepimize ;)

24 yorum:

  1. Yagmura bayildim supeeeeeerrr olmus tek kelimeyle muhtesem...bu arada motiflerde cok guzel olmus dar uzun yastik super olur.kocamaaann bir eline saglik. Guzel gozlu kizimada sole hafta sonu bizede bakar artik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, aferin bana öyleyse :) Güle güle kullansın kuzu :) inşallah asıl sahibi de beğenir :)
      Nehir doktor olsun da bakalım hafta sonlarını da hasta bakmaya mı ayıracak, neyse bu yazdıklarım bir nevi kanıt, "Aylin teyzen geldi, bi bakıver kızım" dediğimde yan çizerse okuturuz bunları teyzesi :)

      Sil
  2. Çok beğendim Bulut ve Yağmur'u. Ben de yağmursuz bir bulut yapıcam yakın zamanda kızıma inşallah :))
    Motifleri ben de çok severim ve güzel olmuşlar seninkiler de ellerine sağlık.
    Eğitimsizlikten dem vurmussun ya boşver sen. Bu konularda muhim olan istek ve hayal gücü azıcık da ısrar. Hepsi de bizde var cok şükür. Egitim şart ayrı konu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin çok beğenmelerinizi çok beğeniyorum Ülkercim, olmuş di mi, eski hali hiç olmamıştı ki zaten :)
      Sen de yap da göster e mi bulutunu ;)
      Motif işi beni çok sardı, ben bunun değişik renk ve versiyonlarını devam ettiririm arkadaş :))
      Eğitim şart bence de ama haklısın bu halimizle de deneye yanıla ortaya bir şeyler çıkartıyoruz çok şükür, yeter ki hevesimiz bitmesin :)
      Öperim çok....

      Sil
  3. bu kadar çok işi yapıp bir de üstüne, üşenmeyip bu uzun yazıyı yazan insan kendine tembel diyorsa, ben hangi gruba giriyorum aceb diye kendimi sorgulerken buluyorum.
    sırf ütü yapmak bile çalışkanlık göstergesidir yahuu !!!
    Sevgili Esen , harflere hazır ol emri verirsen Nehir'de hayvanlara marş okutur tabii ne olcek :)
    şimdi annelik 1 rakamı olsun, sende saydığın sıfırları 1'in sağına koy bakalım kaç etti? 100000000....... şimdi bu rakama bak söyle sen yeteneksiz misin ?
    bulut çok başarılı, sıkı yönetimi gören harflerin hazır ol duruşu da çok güzel, örgü zaten güzel ee Nehir 'in tatlı cümleleri güzel :)
    acaba Nehir doktor olunca ben de tanıdık kontenjanına girebilir miyim ? hem hafta sonları bana uygun :)
    hep tatlı pazarlarınız olsun :)
    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle vallahi Sevgili Filiz, bunları yazıyorum ama siz beni bişey sanıyosunuz, ben gerçekten de tembelim :( Pek çok şeyi layıkıyla yapmıyorum :(
      Neyse, şükür halimize diyelim ama senin bu yazdığın güzel yorumlar da çok onore edici, motive edici, çok sevilesi, yorum yazan ellerin dert görmesin canım :)
      Harfleri hizaya soktum ama gördüğün gibi hafif bir tavır hala var o yumuşak ge de :)))
      Allah muhtaç etmesin ama doktorumuz hazır gibi, sen de dahilsin elbet bu listeye :)))
      Sevgiler çok...

      Sil
  4. Bulut süper süper olmuş:))Yağmur ismi de çok anlamlı olmuş Bulut'un altına,iyi ki hizaya sokmuşsun harfleri:)Nehir hanım ne kadar akıllı maşallah,inşallah istediği ve mutlu olacağı mesleği seçer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buluta ben de bayıldım, en kolay kısmı oydu, bende yapmaktan ziyade birleştirme kısmı zayıf tubanne, o konuda çuvallıyorum hep :(
      Hizaya girdiler valla, bi korktular, titrediler, hizalandılar mecbur :)))
      Nehir hanımın meslek seçimleri muallakta çok, bir vakittir doktor olmayı istiyor ama sen okudun mu bilmem blogdan, yanında bir de hafta sonları kuaför olma fikri vardı, hem doktor hem kuaför yetişiyor senin anlayacağın :))
      Aminnn inşallah, çocuklarımız hep mutlu olsunlar da, neyi dilerlerse onu seçsinler :)
      Sevgiler

      Sil
  5. yağmuşu kıskandım....çınarın doğum günü 6 şubattı....hatırlatayım dedim....:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, bilmiyodum valla, kıskanma ama şekerim, yaparız çınara da :)

      Sil
  6. ben yıne en sondan baslıcam dayanamadım cunku esencım...senın o kızını varryaaa ısıra ısıra öpesım geldı ...maşallah o ne bilmişlik öyle..ALLAH esırgesın....ayrıca buluta bayıldım yazısız halını görmustum ama bu cok daha havalı olmuş..motıflerle yastık da olur dedıgın gıbı cantada hoş olur ben bu aralar dusunuyorum öyle rengaraenk motıflerden canta :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Isırmak da öpmek de serbest Serpil hanımcım :) Çok alem kız Nehir, çok güldürüyor beni lafları :)
      Olmuş di mi, son hali budur bulutumuzun :)
      Yapın valla motiflerle çanta, süper olur, bize de gösterin e mi?
      Zevkle yapıyorum ben de bu motifleri, bitince de devam ederim heralde, belki Nehir'e bi yatak örtüsü?
      Sevgiler, çok da teşekkürler :)

      Sil
  7. Esenciğim bulut çok başarılı bir çalışma olmuş herşeyiyle çok ,çok güzel ellerine sağlık.Motiflerde güzel ilerlemiş bitmiş halini merak ettim.
    Kendine haksızlık etme sen çok çalışkan bir insansın hem çalışıp,hem okuyup hem ev idare edip hobilerine vakit ayırabilen birini ben ayakta alkışlarım.
    Nehir muhteşem bir çocuk Allah yolunu açık etsin hep güzellikler yaşasın.
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E tamamdır Mehtap Abla, sen olmuş dediysen :) Çok teşekkürler, ben de zevkle yaptım bu bulutu, birleştirme kısmı biraz zor ama şükür oldu sonunda :)
      Motifleri birleştirmeye az kaldı, son halini gösteririm inşallah :)
      Estağfurullah, alkışlanacak olan sensin, benimkiler minik işler, pek çoğu da kayda değer bile değil :) Takılıyorum ben kendi çapımda ama büyüyünce olucam inşallah Mehtap Kaya :)
      Allah bütün çocuklarımızın yolunu açık etsin, bahtlarını güzel yazsın inşallah :)
      Çok öperim, çok sağol...

      Sil
  8. Günaydııııııın,
    Esen'ciiim, gökten inen zaten damla.Bu el emeği olunca farklı olsun , kalp olsun.Çok güzel olmuş bu kapı yada duvar süsü,ellerin dert görmesin.
    Yastığıda merakla bekliyorum walla.
    Hayatım, biz bu dediklerine tembellik, üşengeçlik yerine pratiklik diyoruz bizim evde .pbulabildiğimiz en kestirme ve kolay yoldan işi halletme becerisi :))))her yolun sonu yapışan selobant değil.Ben, senin için bir yol bulucam .)
    Nehir ve muhabbetlerinize bayılırım.Koooocaman sıkı sıkı sarılıp öpüyorum ikinizi dee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selcencim laf aramızda damla şeklinde yapacaktım ama beceremedim, şablonsuz bişey yapamadığım için, çizme yeteneğim olmadığı için kalp oldu :)
      Sen de sevdin di mi, çok sağol :) Ben de senin aynaya bayıldım :)
      Yastığı yakında görücez bakalım ne hale getirilmiş tarafımdan :)))
      Doğru diyosun aslında, doğru kelime pratiklik :)
      Hadi inşallah bakalım, merakla bekliyorum çözümünü :)
      Öperim çok, sevgiler canım...

      Sil
  9. çokkkkta güzel olmuş :) bende çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Neslihan hanım :) Umarım Yağmur hanım da beğenir :)
      Sevgiler

      Sil
  10. Kızınıza bayıldım. Maşallah.
    Çalışmalarınız da çok güzel ellerinize sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler baykuşcum :)
      Çalışmalar güzel de motifler birleşemedi bir türlü :)
      Sevgiler ;)

      Sil
  11. çok güzel olmuş bulut ve yağmur damlaları ellerine sağlık.yastık nasıl olacak merakla bekliyorum kolay gelsin.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler mihrimah, ben de bulutu çok sevdim, yastık bir türlü sonuçlanamıyo çünkü birleştiremiyorum :) Motif şeklinde bekliyorlar, bakalım ;)
      Sevgiler

      Sil
  12. Anlattığından eski halini hayal edemedim ama bu halini pek bir sevdim:)
    Boş ver eğitimleri, sen böyle güzelsin. Senin yazılarına, içtenliğine bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel olmamıştı ki zaten, boşver :)
      Çok sağol Semicim ama sen böyle yazınca ben bir mahçup ol, bir sevin, bir utan, bir mutlu ol çok :))
      E ben de senin oğlanlarla olan her haline bayılıyorum, bir de önlüklerine, bir de anlatımına, bir de gezmelerine, velhasıl ben de sana bayılıyorum, hislerimiz karşılıklı çok şükür ;) Sen benim en eski blog arkadaşımsın hem...
      Öperim....

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.