17 Ocak 2013 Perşembe

BAK SEN ŞU BÜCÜRE-2 VE NEHİR'DEN İNCİLER-TOMBUL BİR KUŞ EŞLİĞİNDE...

 
 
Mutfakta bulaşık makinasını boşaltıyorum (ne sinir bir iş di mi, yani şükür var ama yine de boşaltmasını sevmiyorum ben-ama geçenlerde bir mucize oldu, elimi attım makinayı boşaltayım diye asık bir suratla, amanin o da ne, bir de ne göreyim makina boşalmamış mı, bayramım oldu o gün :)) )
 Ali Deniz'in çantamdan bulduğu ıslak mendili açmış vermişim az önce, bayılıyor ıslak mendille oynamaya çünkü, sehpayı temizliyor aklı sıra ama camını berbat ediyor, leke leke yapıyor, neyse işte, sehpa silme operasyonundadır diye umursamıyorum hiç ama ben makinayı boşaltırken gelip gidip bacağımdan öpüyor beni (e seviyesi oraya denk geliyor çünkü) şüphelenmiyorum, masum bir sevgi gösterisi sanıyorum, işime bakıyorum ben, bir an önce bitsin diye :) Sonra bir musluk sesi, ellerini yıkıyor sanıyorum, yıkasın zararı yok diyorum içimden, sonra bir bacağa öpücük daha, o sırada elindeki ıslak mendilin ıslaklığı dışında sularını akıtacak kadar sırılsıklam olduğunu görüyorum ve aniden şimşekler çakıyor beynimde, ne yıkadı bu çocuk bununla yav! Gidiyoruz suları akıta akıta salona Ali Deniz bücürüyle! Gitmez olaydım, film izlediği  küçük bir dvd oynatıcısı var, ablasından miras, onu yıkamış meğer deminden beri, ıslak değil de duş aldırılmış gibi makine :(( Sildim hemen, sonra da saç kurutmayla operasyon ;) Önce çalışmadı ama akşama doğru  yavaş yavaş kendine gelmeye başladı ve çalıştı Allahtan da babasının cep telefonundan kalma sinir bozukluğunun artmasına sebep olmadı. ANAFİKİR: Çocuğun seni lüzumsuz yere öpüp, sevgi gösterilerinde bulunuyorsa bunun altından mutlaka bir mikropluk çıkacaktır.
 
**********
"Anne hani geçen gün seni çok üzdüm ya (Bkz: KALP SIZISI) işte onların hiçbirini isteyerek söylemedim..."
"Niye söyledin peki kızım, söyleme o zaman böyle şeyler"
"Anne napiyim yaa, ağzımdan çıkanları kulağım duymuyor" :))
(Ah be güzel kızım, çok haklısın "Benim herşeyim babama benziyor" demekle, sahiden de benziyor :))
 
 
 
 Meraktasınız biliyorum e o yüzden de buyrun tombul kuşu görün istedim :)
 
Çok şeker di mi, sıra geldi kocaman kırmızı kalbimize ;)
Heyecanı mı kalmıyor böyle taksit taksit gösterince, e napiyim sabırsızın tekiyim :)
 
Bizimkiler yeni yataklarında Sinoks, Minoks ve Aslancık... Nehir bunları bu çantaya yerleştirmiş ki, sömestr tatilinde köye gidince yalnızlık çekmesinler, böyle çantada onları da kolaylıkla taşırmış :))
Bunları böyle uykuya hazır görünce de ninni söyleyesim geldi ;)
Nehir üç yaşında falan, yaz tatilinde köydeyiz, babam da her günkü öğle uykusuna yatmak üzere, Nehir yok, Nehir nerde??? Aaa, Nehir dedesinin uyuduğu odada, oturmuş  başucuna ninni söylüyor ama nasıl büyük bir ciddiyetle. E ne yapsın kuzum, dedesi demiş ki "Nehir ben şimdi uyuycam, sen de burda otur bana ninni söyle!" Dedesi istemiş, eli mahkum ;) "Dandini dandini dastana....." :))) Çok ama çok gülmüştüm, o  manzaraya, hala da gülümserim anımsadıkça...
 
 
 
Dün öğlen vakti Ortaköy'de, kumpir aşkına ;))


28 yorum:

  1. Esen Hanımcım,yayın gözümden kaçmadı; tekrar gelecim demek için uğradımdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sizin kafe kalabalık şimdi, gelen giden, çekilişe katılan :) Fırsatınız olduğunda beklerim efenim :)

      Sil
  2. off bu çocuklar nerden öğreniyolar bu üç kağıtçılıkları ya:))
    esencim ya bu pano süğer ötesi bir şey oluyor :)) bence böyle taksit taksit daha güzel. ama sonunu da çok merak ediyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fenalar çook, en fenası da erkenden başlamaları, n'apıcaz bilmem bu bücürlerle :)
      Sahiden mi yaa, beğendin di mi, örneğini ben de çok sevmiştim ve kaynaktaki gibi çuval kumaşına yapayım demiştim ama Mehtap Abla'nın verdiği kumaşın delikleri çok büyüktü, güzel yapamam diye vazgeçtim, bakalım son hali nasıl olacak ;)
      Taksit taksit derken nerdeyse iki çarpıda bir yayın gibi oldu :)) Görmemişin panosu olmuş her ilmekte paylaşmış gibi :))
      Sonunu hep birlikte göreceğiz artık, yakındır bence ;)
      Teşekkürler, sevgiler moriçem...

      Sil
  3. Ali Deniz çok temiz çocuk canım :) hijyenik DVD den hoşlanıyor. hem nerden bilsin teknolojik aletlerin suyla yıkanmadığını. çocuk deneme yanılma yöntemiyle öğreniyor bir kerem :)
    ee Nehir dedesini uyuttu mu bari söylediği ninniyle? uyusunda büyüsün ninnisi pek uygun olur :)
    tombul mombul pek güzel kuş canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok temiz canım, tabii, bütün bu yaptıkları da titizliği yüzünden :) İnşallah öğreniyordur deneme yanılmayla, ben hiç emin değilim ama...
      Uyumaz mı, babam uykucudur çok, ninniye ihtiyacı da hiç yok aslında ama ;)
      Tombul kuşun tacı da var hem :) E bence de şeker :)
      Sağol Filicim...

      Sil
  4. Evet ben geri geldim.

    Ali Deniz' in vukuatına baskın yapmıştık; o meseleden hem kendisi hem dvd player kurtulduğu için şanslı kerata. Ama hangi kabahati işlerse işlesin; "kapıda bir defa bizi karşıladığı gibi karşılarsa" babayı, anayı zaten yırtar her beladan uyanık :))

    Nehir ve solucan deliği meselesi çook ciddi olarak kafamı kurcalıyor. Muhtemeldir ki 10. boyuttan ilham ve konuşma melekleri arasında kurulmuş bir köprü bu. Deşmek lazım, buna karar verdim.

    Bu etamin, son zamanlarda elinizden çıkan en şık işlerden biri olma yolunda azim ve kararlılıkla ilerliyor. Tombul kuş da hakkaten kuş kondurdu valla!

    Solucak deliği;uzayda boyut atlamak veya uzaylararası geçişi sağlama işlevi gören görünmez helezonik uzay tunellerine verilen isim. Henüz kanıtlanmasa da varsayımsal olarak (matematik) varlığı kabul ediliyor. Kara delikten farkı; kütle yoğun bir oluşum olmadığından bir nevi geçiş işlevi görerek uzaysal mesafeleri kısaltıyor efendim.

    Şimdi tenefüs zili...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz ;)
      Şanslı ki ne şanslı, sizi öyle karşılaması beni de çok şaşırttı, çünkü tanımadıklarına çok sevgi göstermez, sizi sevdi demek ki ;) Kızsak da, delirsek de, bu tatlılıkları yüzünden hepsi anlık zaten, unutturuyorlar hemencecik yaptıklarını...
      Solucan deliği demek oymuş, e peki 10.boyuttan ilham ve konuşma melekleri ne ki acaba? Benim deşemeyeceğim kesin bu konudaki engin bilgimle :)), siz buyrun dilerseniz ;)
      Etamini ben de böyle daha çok sevdim, tek bir desen yerine pek çok uyumlu desen şeklinde, belki de etamin kariyerime bu yolda devam ederim :)))
      Selamlar çok kafe halkına :)

      Sil
  5. Naapsın çocuk yılların kirini atıp, kendine ait tertemiz bir makine istemiş suç muuu? Bu girişimin içinde bile seni unutmayıp, sevgisini göstermeye devam etmiş suç muu?? ahhhahhahahhahahhahahahha bu çocuk milleti var yaaa sulu götürür, susuz getirir insanı.
    Nehircik de çok duygusal, naapsın annesi?İçine oturmuş demek ki.Kırıldın diye de beklemiş şimdi bi daha özür diliyo tombul kuuş.
    Kuş da çok güzel olmuş yani :) insan bir şey yapınca hemen paylaşmak istiyor değil mi?Senin sabırsız değil, heyecanlı olduğunu, buradakilerden başka kimse daha iyi anlayamaz herhalde:)
    Yalnııııız, son fotoğrafla benim BÖĞRÜMÜ DELDİN GEÇTİN :))))Kumpir yaaa
    Eğer seviyorsan, bir de Üsküdar da belediyenin arkasındaki KATİBİM fast food var ya orada ye derim .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii de Selcencim, bir daha yapmaması yönünde sıkı sıkı tembihledim ben yine de :) O fotoğraftaki ağzında görülen de babasının çok kıymetli eski walkmeni :)) Allahtan onu kurtarabildik hasarsız ;)
      Nehir'in içine oturmuş gerçekten de döne döne o günü söylüyor ;)
      E doğru dedin valla, sabırsız değil heyecanlı diyim ben bundan böyle kendime :)
      Kumpiri hep Ortaköy Beltaş'ta yiyoruz ama senin dediğin yerde de deneyelim bi bakalım :) Senin yerine de yiyim mi :)))
      Belki geldiğinde birlikte yeriz ;)

      Sil
    2. Böyle şeyler etkiliyor insanı herhalde.Kardeşlerin kıymetlilerine diğer kardeşin zarar vermesi.
      Erkek kardeşimde aynı eşinin ki gibi bir walkman almış büyük bir heyecanla, eve getirmiş(miş diyorum çünkü ben çok hatırlamıyorum,hatta hiç hatırlamıyorum::) ) ve ben onun nasıl olduysa kapağını mı en bir yerini kırmışııım :/ Caner bunu halâ unutmaz ve söyler.İçime oturmuştu der canım benim.Ben bunu yaptığımda Ali Deniz gibi, masum bir yaşta da değildim üstelik:))) ama ne yapalım işte oluyo böyle şeyler ehehehh.
      Çok güzel olur, KATİBİM de kumpir .)

      Sil
    3. Ali Deniz henüz o hislerle yapmıyor, tamamen meraktan bazen sinirden zarar veriyor ama şurası kesin teknolojik alet manyağı tıpkı babası gibi :)
      Ben çok kıymet vermem ve çok da üzülmem açıkçası ama eşim çok titiz ve inadına da hep onun malzemelerine oluyor olan... Ne demişler sakınılan göze çöp batarmı, batıyor, bizde batıran Ali Deniz....

      Sil
  6. Nurdan Hanım'ın bilgi dolu yorumlarına hayranım yahuu :) yürüyen ansiklopedi maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni daha çok şaşkına çeviriyor bilgi dolu yorumları, taaa en baştan beri, ağzım açık okuyorum hepsini ;)

      Sil
    2. Biri bana mı seslendi acep?

      Sil
    3. Kulağınızı çınlatıp duruyoruz burda ;)

      Sil
  7. Merhabalar sevgili Esen Can o haylazlardan ben de de var.Bizim de böylesi vukuatlarımız pek çoktur o nedenle:)) İlk anda insan çok kızıyor ama sonrasında ne yapalım canı sağ olsun diyor sonralarda ise gülerek anlatıyoruz:))Bu arada o güzel pano gözümden kaçmadı ellerinize sağlık çok güzel olmuş:))sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar pembe makaram :) Her eve lazım di mi bunlardan :) Aynen dediğin gibi oluyor, önce bir kızma sonra bi sağlık olsun sonra gülümseme ;)
      O güzel panoyu ben de çok sevdim, çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim :))
      Sevgiler...

      Sil
  8. Esenciğim bu günlerde hep geç geliyorum seni ihmal ettiğimi zannetme annem bende gelen giden çok oluyor.
    Nurdan hanımın yazdıklarından sonra söylenecek çok şey kalmamış.
    Çocuklar böyle büyüyor önemli olan kendilerine zarar verecek şeyler yapmasınlar.
    Çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zararı yok Mehtap Abla, gelmiş, okumuş bir de üstüne yorum yapmışsın ya, daha ne olsun :)
      Aslında yorumuna 4 saat kadar önce tam cevap yazıyordum ki Ali Deniz telefonumu yere fırlattı, yeni bir kriz daha ucuz atlatıldı :) Haklısın böyle büyüyecekler, Nehir daha sakin, zararsızdı ama bu fena çıktı :) Ve amin tabii ki her zaman dediğim gibi "Cana geleceğine mala gelsin"
      Musmutlu hafta sonları, öperim ;)

      Sil
  9. Çok tatlısınız:) minişler bir alem zaten okurken hep yüzümde bir gülümseme. O tatlı kuşa ise bayıldım, sonucu bekliyorum. Afiyet olsun kumpir keyfiniz:) ne güzel. İyi hafta sonları:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Çok teşekkürler Handan hanım, çok mutlu oluyorum çocukları anlattığım postlara sizlerden böyle güzel yorumlar gelince, bazen de kendimi frenlemeye çalışıyorum, sıkmayayım çok anlatıp da diye ;)
      Sıra kıpkırmızı bir kocaman kalpte, sonrasında bir tek yazısı kalıyor, sona doğru yaklaşıyoruz, bitince inşallah son halini de beğenirsiniz...
      Kumpir keyfi güzeldi valla, en kısa zamanda tekrarlamalı ;)
      Size de keyifli bir hafta sonu olsun :)

      Sil
  10. benim kızımda ıslak mendil meraklısıydı.eline geçer geçmez yüzünü,elini,ayak parmak aralarını itinayla,parkeyi,duvarı,mobilyaları sıradan geçirirdi bebekliğini özledim şimdi:)haaa eger bir sessizlik sarıyorsa evi bir anda aman dikkat illegal işler dömüyordur kesinnn.çok tatlısınız.takipteyim:)bende beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çocukların nedir bu ıslak mendille alıp veremedikleri bilmem ;) Benim kızım da küçücüktü, habire ayak parmaklarının aralarını temizlerdi ;) Gülerek izlerdik :))
      Çok teşekkürler zerrin tekin, sizi izlemeye aldım, son postunuzdan da gördüm ki zevkle izleyeceğim ;)
      Bir de benim Zerrin Tekindor resimleri hayranlığım var, onun bir resmine sahip olmak için de çok büyük bir arzum :) Sizin isminizi görünce de dedim ki "Bu bir işaret belki de ;)"

      Sil
  11. unuttuk arada kaynadı.pano bir harika valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panonun bitmiş hali yakında bu sinemada :)
      Çok teşekürler...

      Sil
  12. Merhaba,
    Çocuklarla ilgili olan bitenleri okurken hem gülümsedim, hem hepiniz adına geçmiş olsun dedim hem de çok şükür ki çocukları büyüttüm diye düşündüm. Biz çocuklarımızı büyütürken ve eğitirken onlar da bize çok şey öğretiyorlar.
    Bu solucan deliği meselesini minik Nehir mi konu ediyor ? Eğer öyleyse Nurdan Hanımın dediği gibi üzerine eğilinmesi gerekir gerçekten.
    Etamin pano çok güzel görünüyor, bitmiş halini merak ediyorum, şimdiden. O kadar işin arasında iyi vakit ayırabiliyorsunuz.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahım ben de bir gün diyebilecek miyim çok şükür çocukları büyüttük diye ;) Hem çok tatlılar hem de azcık ekşi (acı demeye dilim varmadı iyi mi :))
      Solucan deliği meselesi, Nurdan hanımdan, ayrıntısını anlatmış, konunun uzmanı o, benim bilgim sadece onun anlattığı kadar ;)
      Etamin pano bitecek bu hafta içinde inşallah o zaman gösteririm size son halini ;)
      Bu işleri yapmak benim için çok büyük bir zevk, o yüzden başka başka işlerden vazgeçiyorum, erteliyorum, türlü dolaplarla yani oluyor biraz da bu işler ;)
      Sevgiler, mutlu hafta sonları..

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.