15 Kasım 2012 Perşembe

SEZEN AKSU, NAR, ETAMİN VE BONUSLARI :)

Sezen Aksu Saba Tümer'e konuk olmuş, bi de tutmuş bunu bizim işte olduğumuz gündüz vakti yapmış :( Tivibu tivibuuuu sayesinde izledim, upuzun bir program... Nasıl tatlı, nasıl ama nasıl güzel bir insansın sen  Sezen Aksuuuu!!! Siz de çok seviyosunuz di mi, benim gibi, aynı cenerasyonsak mutlaka ama mutlaka çoook seviyosunuz, bu hayatımızın tanığı, aşk acılarımızın ortağı, mutluluklarımızın, hüzünlerimizin şarkıya dökülmüş halinin mimarı minik kadını...  Mutlaka izleyin, izlettirin de :)) "Kutlama" şarkısını sizin için çekmiştim ancak sonradan buraya koymak doğru olmaz belki diye tereddüt ettim, siz bulun internetten mutlaka e mi, bulun ve görün o şarkı sırasında, stüdyodaki bulunan insanların şarkıya nasıl içten nasıl keyifle eşlik ettiklerini görün, çalarken ve dahi dinlerken, nasıl bir terapidir müzik insana bir kez daha şahit olun, bir de Sezen Aksu'ya bir kez daha hayran olun, dua edin ki bin yıl yaşasın, hep şarkı yapsın ve söylesin bize...
Nasıl heyecanlanıyorum, nasıl mutlu oluyorum anlatamam böyle zamanlarda, istiyorum ki cümle aleme duyurayım (ki bu anlamda blog tam süper bir ilan aracı)

Bende müziğin, çok sevdiğim şarkı söylemenin tam olarak karşılığı "sarhoşluk" evet evet, çok keyifli olduğum anlarda, etrafımdakiler de kafaysa eğer, söylediğim türküler, şarkılar ve dahi musiki eserleri beni bir müddet sonra sarhoş etmeye başlıyor, ne kadar keyifliysem o kadar sarhoş oluyorum gecenin sonunda, millet içtikçe- ben ise söyledikçe dağıtıyorum (bkz.Uğur'un köydeki düğün gecesindeki eğlencemiz :) )

************
Gelelim ikinci mühim mevzumuza, malum yılbaşı yaklaşıyor, biz de boş durmuyoruz, derhal kendimizi, etrafımızı, en çok da ailemizi yılbaşı fikrine hazırlıyoruz, ağacımızı sakladığımız yerden çıkarıp bir an önce süslemeye başlıyoruz ki, tadına uzun uzun varabilelim...
Geçen yıl bloğum çok yeniydi o yüzden pek çoğunuz bilmiyodur benim narlara ettiğimi...
Süsleyip, püsleyip, kırmızılara bulayıp, nazar boncuğu taktığım narları yılbaşına bir-iki gün kala dağıtmıştım etrafımdakilere, saat 12'yi gösterdiğinde de patlatıvermiştik balkondan sokağın orta yerine :))
Şimdi bakın bi bakalım, bu sene ek olarak bir de keçe eklemeyi düşündüm...

Yılbaşı narımız, yalnız bu yeşilin tonu iki ton daha koyu olmalıydı, evde bu kalmış, koyusunu almalı, onları kullanmalı....

Şimdi bu nar bu güzelim elbisesini çıkaracak, ben onu yapacağım aşureyi süslemede kullanacağım :)) Size göstermek için yaptım böyle, konu mankenliğini bırakıp asıl işlevine döndürücem onu pek yakında  :))
Muharrem Ayı dün başladı, hayırlı uğurlu olsun inşallah... Geçen sene ilk defa yapmıştım aşure, hem de hızımı alamayıp, tam 4 kez, hepsi de süper olmuştu,  finalinde de köyde babama yapmıştım da o da çok beğenmişti :))) Bakalım bu sene aynı iltifatlara mazhar olacak mıyım :)
 
**************
 
Veeee elbette etamin :)
Finaline yaklaştığım son eserimi takdim ediyorum size, bugün yarın biter inşallah, pano değil bu seferki, son halini de gösteririm size...
Çok kibar bir desen bu, çok renkli olduğu için de azcık uğraştırıyo... Önden güzel görünse de arkasında harp var, iplikleri kesmiyim her seferinde diye bırakınca, arkada birbirine girdiler :))) Asla göstermem arkasını, sıır, yakından bakmak için tıklayın resimlere bakalım bi, beğenecek misiniz siz de :)
 
 


 
 veeee, yazı bonusumuz

Kuzunun doğum gününü kutladık, pastasını yedik dün akşam, çok güzeldi :) "Allah kilo yazmasın" hem de iki dilim yedim :)
Her zamanki gibi Ali Deniz ailemizin pasta üflemecisi olarak başrolde :)

Bonus 2:
http://www.youtube.com/watch?v=Na7fjIhOhBg
 

17 yorum:

  1. Heee Etamin gördüm sanki :))))

    Herşey şahane ama Sezen Aksu güzellemesi bana göre değil :( O hanımla ilgili fikrim ilk günden beri hiç değişmedi. Sevemedim sevemedim vesselam....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Şahane kısmına yorum yapayım ben öyleyse "şahane" bir yorum :) Teşekkürler, Sezen Aksu konusunda da ilk günkü fikrinizi merak ettim ama herkesin herkesi sevmesi zaten mümkün değil de şarkı konusunda bana çoook hitap ediyor, orası kesin :)
      etamini siz bi de bitince görün :))

      Sil
    2. Merakınızı gidermek üzere düşüncelerimi ve niçinlerimi yüzyüze konuştuğumuzda söylesem olur mu?

      Etaminin bitmiş halini de çok merakla beklemedeyim bu böyle biline....

      Sil
    3. Elbette...
      Etamini ne yapacağımı söyleyeyim mi, yastık yapıcam, lavanta koyucam içine, silikonla birlikte minicik bir yastık olacak, kurdeleyle tutturucam, belki azcık da süsleyiveririm :) asıvericem uygun bir yere sonra da... Bakalım nasıl olacak ;)

      Sil
  2. Sevgili Esen Can, yazını bir güzel okuduktan sonra tam yorum yapacam ,bizim Nurdan Hanım'ın Sezen Aksu'yu sevmediğini söylemesi, beni merak ettirip yazacağım yorumu unutturmasın mı? neden sevmiyor acaba ben de merak ettim. ben sezen aksu'nun eski klasik şarkılarını çok severim. zaten eski sanatçıların tüm şarkıları ayrı güzel gelir, bir nostalji aşığıyım .ben en çok erol evgin aşığıyım itiraf ediyom.
    benim bildiğim nar gelin yeni evine adım ataken atılır yere, demek yeni yılda da öyle bir etkinlik var, hiç haberim yoktu be yaa :) yalnız nar atarken dikkat et birini kafasına gelmesin emi bereket getirecem derken başına iş alma kuzum.
    Aşure ayının girdiğini sayende öğrendim, bayılırım ben aşureye canımmm!! annem de çok güzel yapar yahuu!!
    Küçük kuzunu Allah sana bağışlasın, sağlıklı ,huzurlu uzun bir ömrü olur inşallah:)
    ve de gelelim senin asıl yeteneğin güzel etamin işine. sanırım yine çok güzel bir desen çıkacak ortaya, hadi hayırlısı:) hem bu etaminin sonucunu ,hem de Nurdan Hanım'ın neden Sezen aksu sevmediğini merak ettim?ben oğlak burcuyum oğlaklar çok meraklı olurmuş ondan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Sevgili Filiz, ben de merak ettim ama bekliycez mecbur :)
      Ben de ilkgençlik yıllarımdaki şarkılarını seviyorum en çok, hala da döne döne söyler dururum onları :)
      Yeni yıla girerken tam patlatırsan narı, bereketli olur gelecek yıl derler :) Benim çok hoşuma gidiyor, birkaç senedir yapıyoruz :)
      Aşureye ben de bayılıyorum, başlıyorum da ufaktan hazırlıklara, yakındır, yapar dağıtırım inşallah :)
      Aminn, inşallah, allah bütün çocuklarımızı bağışlasın...
      Etamin bitmek üzere, bakalım bakalım nasıl olacak sonuç, umarım beğenirsiniz :)
      Oğlakların meraklı olduğunu bilmiyodum, gerçi neyi biliyorum ki burçlar hakkında :))
      Sevgiler

      Sil
    2. Fazla merak kediyi öldürürmüş :)))
      Bir de soru : Zorunda mıyım?

      He he heee

      Sil
    3. :)) Ali Deniz kuzusunu uyutmak pek zor, çoğu zaman da yanında uyuyakalıveriyorum ondan önce, bu yüzdendir gecikme, telefonumda da internet yok, anca evdeki bilgisayarı açarsam görebiliyorum yorumları, gecikme için pardon ;) sansür haşaa ;)
      Bence değilsiniz elbet, değil mi filizcim :)
      Sevgiler

      Sil
    4. Sevgili Esen hanımcım,

      Gördüğünüz gibi Kanberler çetesi olarak firesiz ilerlemekteyiz. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için vesselam!

      Bu kadar üzülmeyin bu akşam muzipliğimiz üzerimizde bizim; sataşma tombalasından da siz çıktınız kısmete :)

      Filiz'de benim blog üzerinden papara yiyenlerden :)))

      Ciddi değil üzülüp uykusuz kalmayın diye not düşüyorum buraya!

      Sil
    5. Uykum kaçtı diye takılıyorum ama yatsam iyi sahiden de, size iyi geceler Kamberler Çetesi ;)

      Sil
  3. ben sezen aksu fanatiği olarak hiç ezber yeteneğim olmamasına rağmen tüm şarkılarını tüm diyorum ezbere bilirim...hastasıyım vesselam...nar çok hoş gözüküyor tadını değil ama duruşunu severim bu narın..doğum günü kutlu olsun bu arada nice güzel yaşlar alsın inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ablam fanatiğiydi Sezen Aksu'nun çıkan bütün kasetlerini koşa koşa gider alırdı, çoook dinledik eski teyplerden :) Ruhumuzu okudu bizim Sezen Aksu...
      Narın rengi yeter zaten, parlak parlak kırmızı taneli :)
      Çok teşekkürler mormenekşeler, amin, inşallah
      sevgiler...

      Sil
  4. Sezen Aksu sevmeyenlere bir iki.

    Bana gore kadinin herseyi itici, sarkilari da dahil olmaknan. Seveni severiz, ama onu sevmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de mi Nurdan hanım gibi düşünüyorsunuz, zevkleriniz de bir gibi öyleyse, peki, seveni sevmeniz yeterli bence :)

      Sil
    2. Sevgili Esen Can, Nurdan ve Nursun Hanımlar ikiz kardeş ee normal o kadar da benzesin müzik zevkleri. hem biz de zorlama yok ki canım sevmeyebilirler. benim de çok gıcık olduğum sanatçılar var. acaba bu sanatçılar kim diye birileri merak etsin söylemirem?Nurdan Hanım'ın söylediği papara, bol soğanlı ve patatesli bizim köyün papara yemeği mi çok severim de :) hele üstüne fesleğen de attın mı tadından yenmez, ben paparayı çok severim be yaa!! :)Dün sıcak ıhlamur çayı içtim merakım geçti, ıhlamur meraka iyi geliyormuş da :)

      Sil
  5. Esenciğim bizde aşure fanatiğiyiz...sabırsızlıkla meşhur aşureni bekliyoruz....ama bizde aşureye aşure çorbası deriz ve sıcak sıcak yemeyede bayılırız....buralara gelince aşurenin tatlı olduğunu ve soğuk yendiğini öğrendik...
    bizim oralarda muharrem orucunun 12.günü yani son günü sabah erkenden kalkılır ve İMC usulü komşularla akrabalarla aşureler koca koca kazanlarda pişirilir...biz uyandığımızda aşuremiz hazırdır ve o gün bütün çocuklar çok sevinçlidirler çünkü oruç yarım gündür ve aşureyle oruç açmak gerekir....koca kovalara (bizde bakır sitillere)konulan sıcak aşure bütün mahalleye eşe dosta kepçeyle istenildiği kadar konularak dağıtılır...
    bu yüzden aşure her zaman çocukluğumu hatırlatan bir hikaye gibidir ve evlendiğim günden beri 20 yıldır zevkle yaparım....
    sevgilerle....çocukluğuma götürdüğün içinde ayrıca teşekkürler......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben teşekkür ederim Songülcüm bu güzel bilgileri yazdığın için, aşurelerimizi keyifle yapalım, paylaşalım ki bereketlensin evlerimiz inşallah :)
      öperim şekerim...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.