22 Şubat 2017 Çarşamba

ALİ DENİZ'in DİŞÇİ HOBİSİ :)

Sabah gözünü yeni açmış, ben de giyinmiştim, baktı bana, "Çok güzel olmuşsun! Ruj da koysana dudağına, o zaman daha güzel oluyorsun!" :))) Ruj da koyduk netekim, Ali Deniz'in isteği üzerine. Böyle bi değişik seviyo çocuğun, sarılıyo "Çok yumuşaksın" diyo, resim çekilirken elini omzumdan doluyo, yanağımı okşuyo :)

Dişçiye götürdük bunu, ilk randevu! Benim dişçimin tavsiyesiyle gittiğimiz, Nişantaşı'ndaki çocuk dişçisi, baktı önce, tespit etti yapılacakları. Çürükler de var epey! Bize bi rapor gibi bişey verdi, bir sonraki randevuda görüşürüz dedi. Seninki bir bozul, bir üzül, bir ağla, klinikten çıkmak isteme! Niye, çünkü dişine hiç bir şey yapmamış dişçi! Oğlum sen ne modelsin? Koca koca insanlar dişçiden nefret ederken, sendeki "O ne özgüven o!" :)) Defalarca gittik geldik, bi tanesinde ses çıkarmadığı gibi, dişçinin çıraklığını da yaptı, o hortumu tuttu, ağzı hiç mi yorulmaz, öyle kocaman açtı bekledi. Dişçi de çok takdir etti :) Hediyesi varmış böyle çocuklara, stiğkır verdi. Ama bence az oldu o ödül, benim çocuğuma az yani, kıyas kabul etmiyorum başka çocuklarla :)))
Nehir korkar dişçiden, ödü kopar. Niye böyle oldu bu çocukların dişleri sevgili okur! O kadar da günde iki kez fırçaladık hep, insan ebeveyn olarak sorguluyo kendini, "Neyi yanlış yaptık da bu çocuklar bizi dişçi karşısında bu kadar mahçup duruma düşürdü? diyo ister istemez! Gerçi Ali Deniz'e sorsanız kabahatli hep annesi! Dişçi soruyor, iyi fırçalamadın mı dişlerini Ali Deniz? Cevap, "Annem kısa fırçalıyo hep!" İyi de yani sen söyle, sen sanki 3 dakika mı fırçaladın çocuğunun dişlerini? 3 dakika ne yaa?? Bazen zaman ne kadar yavaş di mi? Geçmiyor dakikalar. Gerçi Nehirciğim, akıllı kuzum,  telefonundan kedili uygulamayı açıyor, kediyle aynı sürede fırçalıyoruz bazen ama işte, insanız yani ;)

İyi oluyor ama bu Nişantaşı ziyaretleri, Ali Deniz'in dolgusu 5 kez kadar düşünce, hafta sonları takılıyoruz kuzularla, AVM'den bitmek bilmez sılaym ve miniş alışverişlerini yapıyoruz. Evet bence de olmaz, bu kadar çocuklara yüz verilmez ama çocuk dişçiden çıkmış, cesur yürek  modeli sergilemiş, bir sılaym çok mu? Gerçi geçen hafta sonu Nehir'in voleybolu sonrası gittiğimiz kırtasiyede beni hasta etti. İlle LYS için hazırlanan, plastikli soru kartlarından alaymışız. Çocuğum diyorum üniversite hazırlık için bunlar. Yok, anlamadı, ağladı, rezil etti beni yollarda. Almadım tabii ki, ağladı ağladı, ayrı takıldı, trip yaptı. Sonra sustu, yanaştı, konuşmaya başladı bişey olmamış gibi. Eve dönüş yolunda durup dururken tekrar başladı ağlamaya. "Oğlum n'oldu yine, niye ağlıyosun?" "Kendime sinirleniyorum şimdi de ağladığım için" demez mi? Bir de ricası varmış "Bugünü unutaymışız" :) Unuttuk netekim, evdeki yemek kartlarından hazırladık o istediği şekil kartları da ;)

Nehir de miniş koleksiyonunu artırmakla meşgul ama öyle güzel oynuyor ve oynatıyor ki kardeşini, kıyamıyorum. Göstereyim hazırladığı bir dekorasyonu aşağıda size :) Yaratıcı, zevkli çocuğum benim :)


Bundan başka iyilik güzellik sevgili okur, sende ne var ne yok?
Özlemişim yahu seninle muhabbeti :)
Dur ayrılmadan bi de babamı söyleyeyim. Çok şükür tedavi süreci bitti, sonuçlar iyi, doktor 3 ay sonra kontrole çağırdı :) Yaza toparlar, hem daha çocuklara yaptığı ağaç oyun evinin yerini değiştirecek, inşallah çok çok sağlıklı ve güçlü olacak yine :) Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin....

BAYKUŞLU PANO

BAYKUŞLU PANO

KANAVİÇELİ NAZARLIK

DRIFTWOOD NAZARLIK 

DRIFTWOOD NAZARLIK 

KUŞLU PANO

NEHİR'İN BAHÇESİ

AÇMA ;)

ISLAK KEK

NİŞANTAŞI KEYFİ

YOUTUBE'DA SON VİDEO - MANDALA NAZARLIK 

Kal sağlıcakla ;)


12 yorum:

  1. Amaan, kimine göre diş macunları da kimyasal, dişte uzun tutmak iyi değilmiş, kimine göre sorun fırçaların kıllarında bambu olaymış, kimine göre suda, çok klorluymuş..Bir zamanlar "stres" derlerdi her şeyin sebebine, ortada stressiz çocuk, büyük, yaşlı kimse kalmayınca şimdi bu satıyor "organik"..Takma, her diş olacağına varıyor sonunda, bizim öyle olmadı mı?:)) Geçmiş olsun, hızlıca sağlığına kavuşsun inşallah Babacığın, kızların gönlünde başkadır babaların yeri..Uzun ve sağlıklı ömürler versin Allah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen yazınca farkettim, gerçekten de öyle, bir doğru yok artık, her şey yanlış, her şey eksik sanki... Boşverdim zaten ;)
      sağolasın Elif, amin canım, şimdi köyde babam, köy havası da miss, inşallah yaza kadar hiçbir şeyi kalmayacak...
      öperim çok çok güzel arkadaşım :)

      Sil
  2. Oyyy bir sürü güzellik gördüm ben şimdi :))
    Sen ayrı, çocuklar ayrı, baykuşlar ayrı ♥

    Ali Deniz'i tebrik ediyorum cesaretinden dolayı. Ben Oytun'la ne debelenmiştim dişçi kapısından girinceye kadar :) "Ağladığıma, ağlıyorum" kısmına çok güldüm yalnız :)))

    Mutlu günler canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sensin asıl güzel :) Sağolasın
      Çocuk dediğin ve hatta büyük dediğin de dişçiden korkar ama bizimkisi bir garip çocuk, çok şükür ki böyle elbette :)
      Evet yaa, aklınca kendini affettirecek böyle duygu sömürüsüyle :)
      Mutlu günler, haftalar Şebocum, bir ay geç yazınca mutlu aylar demek lazım hatta :)
      Sevgiler pek çok

      Sil
  3. Geçmiş olsun, dişçiden korkmaması ne güzel:)

    YanıtlaSil
  4. Ali Deniz'i kutluyorum ben de. Boyundan büyük cesareti var. Nehir de senin yolundan tıkır tıkır ilerliyor. Son fotoğrafta arkanda duran radyoya kapıldım gittim, haberin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın teyzesi :)
      Nehir'de o ışığı yakalıyorum bazen, yaratıcı, hayal dünyası çook geniş bir çocuk, inşallah hep öyle olsun, hem o, hem tüm çocuklarımız...
      Radyoyu sevdin :) Eşimin dedesinden hatıra :) Daha güzelleri senin olsun :)
      İzmir Marşı'nda ağlattın beni, bilesin :)
      öperim çok çok...
      Not: Ne alemde, bahçe işleri, meraktayım çok...

      Sil
    2. Hasretinden prangalar eskittim.

      Sil
    3. :) Yazdım gitti öyleyse...

      Sil
  5. Bende şiir işletip satın alabiliyor muyum sizden acaba ve olursa ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu kadar geç yanıtladığım için çok özür dilerim. Etamine şiir yazalı çok uzun zaman oldu, boynum pek izin vermiyor etamin işlememe maalesef...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.