17 Ağustos 2015 Pazartesi

Döndük netekim :)

Ben yoldan çıktım Sevgili Okur, hem de çook feci çıktım :(( Tatil dediğin ne ki, ha benimki gibi 5 hafta, ha seninki gibi 5 gün, hepsi bir yeminle! Sayılı gün işte, bitti gitti :(( Tamam yahu, tam olarak aynı değil haklısın :) Benimki şöyleydi, "Daha var 4 haftamız" "Hala 3 haftamız var!" "İki hafta var :((" "Son bir hafta yahu!" şeklindeydi ama tavsiye ederim, sen de çalıştığın yerde devir 15 yılı, 26 iş günü izin sana da olsun :))) Ben mi ben 20 yılı devirdim ayol, bugünlerde 21'den gün altım naber :)) Sen şimdi bu kıdeme bakıp da benim yaşımı 50 falan sanarsın maazallah! Çoook erken başladım ben çalışmaya, neredeyse beşikte o kadar diyim sana :) Staj falan, teeee 1988 ler, o kadar diyim, yani bu 20'nin üstüne koy bi 5 yıl daha, ne diyosun? Feci di mi? Çok uzun değil mi bu kadar çalışmak, yani ağır gelir di mi bünyeye? Hayat kısacık be Sevgili Okur, çalışmak kadar, keyif de lazım, ki bu konuda kendime rehber edindiğim güzide arkadaşlarım var blog dünyasında. Misal Elif... Ne diyelim hayırlısı...
Yani diyeceğim o ki yetmiyor tatil, hele de memleketteysen, bir elin denizde, bir elin köyde meyveler içindeyse yeminle yetmiyor :)) Çocuklara da yetmedi ama döndük işte...
Neler yaptın dersen bol bol çiçeklerle uğraştım, taçtır, tokadır, dünya işleri işte :)) Çok uyudum, çok denize girdim, çok dut, fındık, incir yedim ve geldim, bir de günde üç öğün dondurma yedim, o kadar diyim sana, bi de kavun... Gerisi bildiğin gibi işte, taze fasulye kır, domatesli makarnanın domatesini bol koy, kızlarla buluş, çocukları sinemaya götür ve bol bol kahve keyfi yap :) Ne diycem yaaa, bir de "açık büfe" bi yer olsaydı tam süper olacaktı :)) Ziyanlık bazenleri mutfakta geçirilen zaman, dikkatini çekerim "bazenleri"! dedim, her vakit değil :)
Şimdi sen anlattıklarıma bakaraktan bana "keyfin kebap" dersin di mi, değildi billahi, o kumun pisliği, o hergün havlu asmalar, mayo yıkamalar, o yer gök kuma bulanmalar, parmak aralarına giren kumlar, o bücürün hem kendi kafasına hem ablasının kafasına kum doldurmaları :(( Iyy, çekilir şey değil şu tatil, ben senin yerinde olsam, misler gibi otururum evimde ;)))
Ki bu tatil çocuklar da hiç zahmet vermedi bize, yani zahmeti mi olurmuş şimdi çocuğun dediğini duyar gibiyim ama öyle demek istemedim, geri dönüp silmek de istemedim. Şöyle izah edeyim, yani büyümüşler pek çok, kendi kendilerine oynadılar, daraltmadılar hiç manasında. Gerçi Ali Deniz, denize giderken, her gün mütemadiyen en az 100 kez "anne" diye seslenerek baydı beni ama 36 ay anne demeyen çocuk ancak kapatıyor arayı demek :)

Sana yaptıklarımdan iki buket göstereyim ve çekileyim huzurdan :)

GELİN TACI, KAPI SÜSÜ (Kİ KENDİLERİ PEK Bİ ŞEYBİ ŞİYK YİNE!) 

KAPI SÜSÜ, GELİN TACI 

ÇİÇEKLİ TOKALAR 
BU DA BENDEN SANA "BONUS" :))
Hiç bu kadar güzel gelin arabası gördün mü peki?




Not: Yaptıklarımın bazılarını dükkana koydum, ordan da bakabilirsin, dükkan yurkarda işte ama gözünü seveyim kapatma şu vitrinin önünü ;:))) Ellerini de sürme, izi kalıyor :) 


Dipnot: Çok hızlı yazdım, ne yazdığımı bilmeden, sen bi bak bakalım çok mu saçmalamışım :) Esenkal bir de :) 

14 yorum:

  1. Canım, senin de dediğin gibi sayılı gün geçip gidiyor işte, ama ne mutlu dolu dolu geçmiş. Çiçekli taçların, tokaların da tatil enerjinden nasibini almış. Her biri bir birinden güzel, ellerine sağlık. Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç yazı böyle böyle bitirdik Esra, geldi, gelecek, geçiyor derken ömrümüz yavaş yavaş geçiyor ama çok şükür ki sağlıkla, çocuklarımızla geciyor :)
      tatil enerjisinden ziyade memleket enerjisinden o şekerim, her yaz ya da her yalova tatilinde aynı şey oluyor, yaptıklarım daha bi neşeli, daha bi keyifli :) Var sen düşün emeklilikte yapacaklarımı :)) Rabbim o günleri göstersin inşallah, birlikte görelim :)
      öperim çok çok

      Sil
  2. var ya Esen hiç bir şey yapmasan sadece yazsan bile bu bloğu okunur kılarsın. okudukça sohbet keyfi alıyor insan.
    uzun da olsa kısa da tatile hiç doyulmyor. taçların kapı süslerin hepsim çok güzel . ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için açtım ya zaten bloğu öcecim, ilk başlarda hep yazdım, sadece yazdım, sonra sonra çıktı bu elişleri :) Yazmayı öyle çok seviyorum ki, hele senin gibi böyle güzel dinleyenlerim oldukça :)
      Çok teşekkürler canım, sağol :)

      Sil
  3. Amaaan, sağlık olsun..Doğru bir zaman var, tak diyor bi rşey, yeni bir sayfa açıveriyor insan..O zamana kadar koşmadan zaten durmak mümkün değil..O koşmacaların da keyfi ayrı değil midir ama? Boşver, sağlık olsun, cepte az da olsa para olsun, ağız tadı olsun, herşey gelip geçmiyor mu?

    O gelin arabası, senin taçlardan yoksa gelinde, eksik...Bu da böyle biline..Öpüyorum seni şen kadın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algılarımı açtım o zamanı kolluyorum ben de Elifçim :))
      Çok haklısın öyle ya da böyle geçip gidiyor, dileyelim de sağlıkla, mutlulukla, huzurla geçsin hep...
      :))) Çok güldüm son yazdıklarına, içinde gelin yoktu göremedim ama seve seve verirdim valla taçlarımdan birini :)
      Ben de seni marifetli, içten kadın :)

      Sil
  4. Ali Deniz'in 36 aylık ara kapatma olayına bayıldım :)) Bu arada gelin arabası hakkaten çok hoş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demedim yeminle, tam 3 yaşına kadar anne demedi çocuğum. Anne ile okulda öğrendiği "dog" kelimesini söylemesi de aynı zamana denk geldi iyi mi :))
      Gelin arabası süper :)
      Sağol Gamze :)

      Sil
  5. hoş geldin sefalar getirdin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum Nalan hanım :))
      Çok teşekkürler, çok çok sevgiler ;)

      Sil
  6. Ne güzel işler çıkmış yine bayıldım. Hoş geldin bu arada. Tatil konusunuysa hiç açmak istemiyorum, bu sene tatile doyamayanlardanım, benimki de yeminle!:)))) Ellerine sağlık Esen' ciğim, her biri ayrı güzel. Yıllar önce çiçeklerle çok uğraşmış biri olarak, çok seviyorum bu tarz çalışmaları, yıllar önce deyince beni çocuk sayıyorlar, eee bu sene 40 oldum netekim:)! Çiçeklerin yeri ben de apayrı ama sevmeyenini de gördüm. Kadın olup çiçek sevmeyene de denk gelmişliğim var (canlı yapay hiçbirini sevmeyene denk geldim), ama ben bayılıyorum her yerde hoş çiçek dediğin, taçlar ise tam insanın kendini şımartması için birebir bence gelin olmaya gerek yok;)) eline sağlık yeniden, sevgi ve selamlar..

    YanıtlaSil
  7. sağol Handancım :) Ben de senin bluzuna bayıldım :) Hoşbuldum ;) :)) Yeminle? Eblette tatile doyulmaz ;)
    Çok güldüm senin bu yorumuna, çok ben gibi yazmışsın-yeminle! :))
    Çiçek sevmeyen kadın mı olurmuş ayol :) Soğuk nevale bir kadın mıydı?
    Sen o fotoğraflarınla 40 değil en fazla 20 küsür gösteriyorsun, kimse inanmaz valla :)
    Çok teşekkürler, beğeniyorsanız ne mutlu bana :)
    Sevgiler, çok selamlar :)

    YanıtlaSil
  8. Çalışmak ya da çalışmamak işte bütün mesele bu :) Tatil niye bu kadar güzel :çünkü illa ki kısa 8 i de o, 28 i de.. Kısa işte. Ama sevdiğin işi yapiyorsan başka işte, en azindan seni strese soksa da gerip hayata küstürmüyorsa... Etrafında tahammül edemediğin insanlar azsa hatta yoksa..
    Uzattım ama sen anladın yine beni bilirim.
    Sen ki girdiğin, olduğun her ortamı güzelleştirir ferahlatirsin onca işin arasında bizi de bu güzellikler ile :)
    Hoş döndün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yaşıyorum ben de bu ikilemi Ülkercim, kendimi çalışmaz hayal ediyorum, bazen tam süper oluyor, bazen de eksik bişeyler kalıyor gibi... Bin senedir çalışınca böyel oluyor sanırım, hayırlısı bakalım... Ne kadar az o anlattığın gibi işte çalışanlar ve ne kadar da şanslılar, ben çok da o sınıfa girmiyorum maalesef, belki de zamanla insanlara tahammül azalıyor, beki de kabahat bende...
      Anladım elbette, en kolay anladığım, en güzel anlaştığım arkadaşlarımdansın sen...
      :))) Sağolasın canım, hoş buldum :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.