10 Temmuz 2015 Cuma

YAKMA ÇİÇEKLİ AYNA VE BAYRAMLIK ÇİÇEKLİ TAÇLAR- BİR DE KUL HAKKI-

Kadın benim yaptığım nazarlıklarımı çok beğenmiş. Benim bizzat uydurduğum modellerin olduğu bir fotoğrafı öyle çok beğenmiş, öyle çok beğenmiş ki, kendisinin de keşke böyle bir fotoğrafı olsa diye düşünmüş! Bence kesin öyle düşünmüş çünkü kendisinin öyle bir fotoğrafı değil de, öyle güzel nazarlıkları olsun istese oturur bakaaa baka aynısını yapmaya gayret edermiş ve sonra da o yaptığı, emek vererek yaptığı nazarlıkların fotoğrafını çeker onu koyarmış instagramdaki profil resmi kısmına. Ama ne gerek varmış ki şimdi uğraşmaya, hem o fotoğrafın sahibi bir dipsiz kuyu olan ig'de onu mu bulacakmış, bulacakmış da "Aaa, ama bu benim fotoğrafım, benim nazarlıklarımın bizzat "ben" tarafından çekilen fotoğrafı ama bu! Lütfen kaldırır mısınız profilinizden!" diyecekmiş! Allasen bi de o dipsiz kuyuda o fotoğrafın sahibi kişiyi mi bulacakmış takip isteği gönderecek, kendi kendini mi ele verecekmiş! Olsun, varsın olay tastamam böyle vuku bulacak olsun! O da kadına dermiş ki "Nerden senin oluyormuş? Nazar boncuğu her yerde var, Eminönü'nde almayanın kafasına atıyorlar!" ve sonra  mağdureyi de bi güzel engeller, yorumunu da siliverirmiş, aradan 1 ay geçermiş ama profilinde hala o kadının en altta göreceğiniz nazarlıkları "sipariş alınmak üzere" mutlu_keceler sayfasında durup dururmuş. Ne zormuş yahu meşhur olmak sevgili okur, hani insan çok kısa, hani saniyelerle ifade edilecek kadar kısa "beğenilmiş demek ki, e taklit edildiğine göre epey bi beğenilmiş" diye gururlansa da, sonra "olur mu yahu, bu benim ama, lütfen yani, emeğe bi küçük saygı!" deyiveriyor.
Yapma demiyorum, yapabiliyorsan, ruhunu katarak ne çıkarsa artık ortaya, taklit etmeyi dene, ona sözüm yok bak, biliyorum ki benim özgün modellerimi -ki bunu pek çok kez  sanal alemde de  gerçek alemde de tanıdıklarımdan duydum ve gördüm- yapanlar ve para da kazananlar var. Kazansınlar, belki ihtiyaçları var, belki o sayede pinti kocalarının ellerine bakmıyorlar, belki çocuklarının nafakalarını çıkarıyorlar, bilmeden bir faydam dokunuyor belki birilerine... Ama gözünü seveyim kadın, sana açık açık benim dedim, kaldır dedim, kalktın bi de zeytinyağ gibi üste çıktın, ayıp ama bak! Ben şimdi desem ki sana helal etmiyorum hakkımı, n'apacaksın ;) Etmiyorum işte bak bu mubarek günde, bi gıdımcık da olsa etmiyorum!

İçimde kaldı bu ne zamandır,  yazayım buraya da, denk gelir belki burda da okur kendileri :(

Sana aslında son yaptıklarımı göstereyim diye geldim, dur göstereyim ;)


YAKMA ÇİÇEKLİ AYNA
10 yıl kadar önce yaptığım bir duvar süsüydü bu ayna, altta gördüğün üzere nazar boncukluydu, uzun yıllar girişte aynanın üstünde asılı kaldı. Sonra geçen gözüm takılda, hazır evde de nazar boncuuğu stoğu bitmişken şunları bi söksem diye düşündüm.


İtinayla söktüm tek tek ve silikon kalıntılarını da azcık zahmetli de olsa temizledim.
Sonra o yukarda gördüğün stoktaki yakma çiçekleri tek tek yine sıcak silikonla yapıştırıverdim. Nazar boncukları da yeni procelerde kullanılmak üzere kutuda yerlerini aldı güzelce :)


ÇİÇEKLİ TAÇ
Sonra dedim hazır bayram geliyor, çocuklara hediye çiçekli taç yapayım :) Elimdeki tüm papatyaları böyle döktüm ortaya, tacı da çuval ipiyle sardım güzelce.


ÇİÇEKLİ TAÇ
Ve sonra tek tek yapıştırdım papatyaları, bir yana da güzel bir asma yaprağı :)

ÇİÇEKLİ TAÇ
Oldu mu sana papatyalı bir çiçekli taç :)


ÇİÇEKLİ TAÇ
Sonra dedim ki al önüne mor ve fuşyaları :)


ÇİÇEKLİ TAÇ
Yap şöyle, fuşyalı ve morlu bir taç :)


NAZARLIK
Sonra bu nazarlığı da balkondaki çiçeklerin üzerine koydum, nazarlanmasın çiçeklerimiz diye.
O altta görünen kuşlu süsü de Elif'e hediye ettim gitti, neden, çünkü o benden daha çok sevdi :)


KEÇE NAZARLIKLAR
İşte bu fotoğraf sana söylediğim :(
Mutlu geçsin hafta sonun, kal sağlıcakle Sevgili Okur

10 yorum:

  1. önce bir geçmiş olsun diyorum canım. son günlerde başka arkadaşlarımızda da çok okudum aynı sorunları. çok üzücü bir durum. dediğin gibi belki ev geçindiriyor olabilir ama izin almamış olmasının üstüne bir de terbiyesizlik yapılmaması lazım.
    seni tanıyanlar işini bilenler zaten ilk bakışta anlıyor, taklitler asıllarını yaşatır deyip kendini rahatlatman lazım. yoksa engeleyemezsin nereye kadar, belki birkaç kişiyi ama sonuç olarak herkese açık paylaşıyoruz işlerimizi ve art niyetli insan çok. haberimiz bile olmuyor zaten. burada yapan kadar özel olarak başkasının modelini bile bile yaptıranda kabahatli.
    insanlar kul hakkını bilmediği sürece maddi cezaların hükmü olduğuna inanmıyorum. herkes bir şekilde yolunu buluyor.
    emeğine sağlık , öpüyorum yavrularını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Öcecim, halbuki yaptıklarımın aynısını yapabilirler, hiç sıkıntı yok diye hep söylüyorum ve yazıyorum, onunla ilgili bir derdim yok ama mesela yaptıklarına diyebilirler ki, şu kişiden ilhamla yaptım, ama demiyorlar :( Fotoğrafı kullanmak ayrı bi fena, onu hiç aklım almıyor nasıl bir cesaret ve sonrasında da ikaz edince nasıl bir küstahlık :((
      Neyse yav, boşver, dedim ya benim-bizim- kadar güzel yapmalarına imkan yok ki zaten :))
      Sağol canım, öperim ben de çok güzel kızlarını

      Sil
  2. Aaa bu tabii senin yaaa hatta sevgili filiz hanımın kanaviçe örneğini çılarıp sana hediye ettiği nazarlık değilmi yahu??? Ama böyle insanlar çok var allah helalinden versin ne verirse,o kadını da terbiyesiLiğiyle başbaşa bırak. Allah görsün hesabını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana hediye etmemişti de (o başka bir desen, benim yaptığım bir nazarlığın desenini çalışmıştı Filiz Abla) ben çok severek gerçeğini yaptım :)
      Öyle yapıyorum ben de, boşveriyorum :)
      Teşekkürler seher aydın :)

      Sil
  3. ablacan hoşgelmişsin tekrardan
    bende artık pek bakamıyorum buralara
    öylesine gelmişken gördüm yazını
    nasılsın umarım iyisindir
    yazdıklarını okurken bi yandan üzüldüm bi yandan dönmene sevindim
    artık aradada olsa uğrayıpta selam verecek insan döndü dedim kendimce

    bende azıcık değişiklikler var bu zaman aralığında

    sevgiyle kal abla hep
    iyi bak kendine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim şimdi (yani şimdi değil tabii, bir ay olmuş sen bu yorumu yazalı, ancak cevap yazabildim, yuh olsun bana) yazdığın vakitten beri! iyisin di mi? Oğlun da iyi, başka bişeyse de boşver :) Yazsana bana mailli, sahi merak ettim...
      Sen de sevgiyle kal canım Burcu :)

      Sil
  4. Bir şey söyleyeyim,bu benim çook başıma gelen bir durum.Sanal alem de değil üstelik burnumun dibinde.Ama her iş sahibine yakışıyor boşuna debelenmesinler,o yolların hepsi çıkmaz sokak.Birkaç adım yol alabilirler.Biz kendi ruhumuzu katarak ilerleyenlerin ise daima yolu uzar...Sevgiyle kal:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama sahiden de senin yaptığın alanda, yani kumaş çiçeklerinde, o güzelim keselerinde, ahşaplarında senin gibisini görmedim ben Serpilcim, kim olsa yarışamaz seninle :) Ne güzel dedin, "ruh" önemli ;) Gerisi zaten az çok herkesin elinden geliyor lakin bir tornadan çıkmış gibi :)
      Sen de şekerim :)

      Sil
  5. Gördüm emek hırsızını. Söyleyecek çok şey var bu konuda da... Ilahi adalet diyorum susuyorum.
    Emeklerine ve yaratıcılığına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah beni ıslah etsin, hem sen hem diğer yorum yazan arkadaşlardan çok özür diliyorum (haklısın bunu ilk yorumda yazsam daha makbule geçecekti) bu kadar geç cevap verilmez yorumlara, ayıp...
      Sağol canım benim, gördün de mi, bi de diyor ki o güzelim nazarlıklarım için "nazar boncuğu"ymuş onlar :((
      Öperim çok çok, nasıl gidiyor sahi güzel işin, dur bi bakayım anlattın mı yeni bişeyler :)

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.