28 Haziran 2015 Pazar

Sen söyle Sevgili Okur; Ruhun Kaç Oda, Kaç Salon?

Keçe Ev Magnet
Hangi ara vazgeçtik nohut oda-bakla sofa evlerden, hangi ara 3+1 lere sığamaz olduk. Oturma odası aynı zamanda çocuk odasıyken, 2 kız bir oğlan çekyatlara, divanlara güzelce sığarken, hangi ara "kıza ayrı oda lazım, oğlana ayrı" demeye başladık... Halbuki ne kıymetliydi o divan benim için, etekleriyle, üzerinden sürekli kayan örtüsüyle ne kıymetliydi, kuş tüyü yataklar misali... Pedagojik olarak mı yöneldik büyük evlere, "katiyyen olmaz, kız-oğlan aynı odada" diye kim fısıldadı kulağımıza, olmuştu halbuki, hem de ne şahane olmuştu...
Evler küçük ama işlevi çook büyüktü, her sömestr, her yaz, mutlaka birilerine yatıya gidilirdi ailecek. Hem de öyle iki üç gün değil, bazen günlerce... Sığardık yahu, herkes başını koyacak bir döşek bulurdu işte, şimdi ıssısız, yalnızız eskiye oranla ama ne gam evlerimiz en az 3 oda bir salon :))

Evlerin metrekaresi kesmedi bizi, balkonları da içeri dahil ettik, pimapenlerle kapadık, esmez oldu balkonlar, çiçek yetiştirilmez oldu ama ne gam, balkonlu oda koskocaman :))) Ayol ruhumuz sıkıştı, evin metrekaresinin ne manası var? Ne koyacağız içine, nasıl dolduracağız, "bak şu köşeye bir berjer takım daha yakışır" diye diye sıkıştırdık ruhumuzu...
Sitelere hapsolduk (rüyamda gördüm geçen akşam, biz de taşınmıştık bir siteye, adımını atıyorsun evden, hooop havuzdasın :) Lakin öyle ücra bir yer ki, kendi kendime "İşe nasıl gideceğim burdan, servis de geçmez ki!" diye pek dertlendim) Güvenlikli, yüzme havuzlu, sosyal tesisli, spor salonlu, çok aidatlı - ne gam güvendeyiz ya işte- o koskocaman sitelerin içine tıktık ruhumuzu...
Önceden çocukların güvenliği apartmanın en alt kat komşularındaydı, daha da başka tedbire gerek yoktu, herkes, herkesin çocuğuna göz-kulaktı çünkü...
Diyeceğim o ki, bu benim evler böyle böyle müstakil evler ya, hani tek katlı, bilemedin en fazla iki katlı, işte hep de böyle kalacaklar, kentsel dönüşüm de gelse, bunların katları üçe çıkmayacak Sevgili Okur, sana söz karadenizli müteahhitlere yenik düşürmeyeceğim güzelim evlerimi :))


Keçe Ev Magnet


Keçe Ev Magnet



Keçe Ev Magnet


Keçe Ev Magnet


Keçe Ev Magnet


Keçe Ev Magnet


Keçe Ev Magnet

Keçe Ev Magnet

Resim yazısı ekle


Keçe Ev Magnet
Bu evlerin yapılışıyla ilgili Youtube videom şurada :) Aboe olmayı unutmayın. 


YAKMA ÇİÇEK
Gitmeden sana uzun zamandır ara verdiğim yakma çiçeklerimi de göstereyim :)
Mutlu Haftalar, kal sağlıcakla Sevgili Okur...

Not: Bu evleri senin için yaptım Serpilcim, umarım sen de benim kadar seversin :) 

11 yorum:

  1. Günaydın Esencim.
    Bende anlamıyorum 120 metre kare evi küçücük bulanları. Artık ferah seviyesi arttı huzur ve mutluluk seviyesi diplere indi.Bizim havalarımız gibi içimizi de kirlettiler, zorla kardeşler arasına fesatlıkla ara koydular. Yazık:( Ben hep diyorum bana küçük bir bir ev yeter asal büyük ev istemem. Ömrümü eve hizmet etmekle değil evladıma eşime hizmet etmekle onlarla güzel vakitlerle geçirmek isterim.
    Gerçi insan artık evini temizleyip şöyle miss gibi olan evinde bir kahve höpürdetip zafer tadı çıkartamıyor, çünkü o kadar büyük evin işini böyle yoğunken yapamadığımız için bizim işlerimizi de başkaları yapıyor. O mutluluğu yaşamayı da çok gördük kendimize.
    Umarım insanlar bir gün geçmişteki yaşantının tadını hatırlar ve döner geçmişine ağır ağır.
    Ben hala o günleri yaşatmaya çalışan inatla direnen bir birey olarak kendi adıma mutluyum.
    ne varsa eskilerde var. İnsanlıkta, huzurda mutlukta......
    Entel köy Efe Köye karşı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın Elvancım, sağolasın... Çok güzel ifade etmişsin içimden geçenleri :) En çok da "ömrümü eve hizmet etmekle değil, evladıma eşime hizmet etmekle, onlarla güzel vakitlerle geçirmek isterim" demişsin ya, ağzın bal yesin :)
      Aslında bütün bunlar müteahhitlerin suçu, hatırla eskiden böyle büyük büyük evler çok yoktu ki, hepimiz iki oda bir salonda büyüdük :)
      Huzur hepimiz için daim olsun canım, neşeli, huzurlu, mutlu hanelerimiz, keyfini sürebileceğimiz sağlıklı ömürlerimiz olsun inşallah...

      Sil
  2. daha geçenlerde yine eskilere uzandığında sohbet bu konuya da geldik bizde
    eskiden o üstünden örtüsü kayan divanın altında plastik sepetler olurdu herbiri bir kişiye ait.. biri ortak olurdu çoraplar için :)
    şimdi o renk dolap şu renk ağaç kaplama yok o koltuğun rengi bir tık daha koyu olmalı gibi cümlelerin içinde yaşıyor bu sepetlerin sahipleri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ne iyi oldu hatırlattığınız Nilgün hanım, sahiden yahu, o plastik seleler her divan altında olurdu mutlaka :)
      O sepetlerin sahiplerinden biri olarak, yukarıdaki yazıda şikayet ettiğim ne varsa ben de yaptım, yapıyorum aslında :( Farkındayım sadece bir yanlış olduğunun, yani kimseyi kınamak için değil yazdıklarım- ki bu yüzden "biz" dilini kullanmam ama vallahi hata var bir yerlerde, bir sakatlık var, yoksa bu kadar yalnız olmazdık ki...
      Teşekkürler güzel yorumunuz için, sevgiler :)

      Sil
  3. Ah Esencim yaa,ne zaman sana mail atmaya kalksam bisi cikti,aklimdasin,yazicam tüm bilgilerimi.Hafta sonu yada gecen haftayla beraber cok yogundu,pazar günü Zeynepìn dogum gününü kutladik,önceki günde misafir vardi,cuma disti,okul bayramiydi derken,bugünde Onur hastaydi,dün günes gecmis galiba,daha iyi ama atesli biraz.

    Evlerime bayildim,hepsi cok güzel!,celenk icin sormussun cicekli olsun farketmez,, ben senin yaraticiligina güveniyorum zaten.Tablet icinde bir tane kilif yapabilirsin ama önce bir alalim ben sana ebatinida yazarim o zaman.Annem cocuklara tablet filan almak istiyor,izinde,ben hic taraftar degilim ama bakalim,belki cocuklari uyutup baska seyler aldiririm!:))

    Yeni ev eski ev kücük ev büyük ev,bunlarin hepsi bos! Nedir biliyormusun benim icin önemli olan,o evdeki huzur! Ben sadece bu kismiyla ilgiliyim, ve de hep dua ederim! Ben kücük bir evde oturuyorum,herkes sasiriryor,ama cocuklarla bu sekilde icice olmak o kadar güzelki,herkese tavsiyemdir! Sonra hayiflanmayalim,neden cocukar odalarina kapali cikmiyorlar diye...

    Ev bakiyoruz tabiki,ama esim cok secici oldugu icin ona ev begendiremiyorum,bende cok sorun etmeden kendime hayati zorlastirmiyorum.Hepsi bu. Fakat Türkiye`de ki evleri cocuklar cok seviyor tabii:))Görüsmek üzere Esen insallah!Ellerine saglik ve de kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onur'a çok geçmiş olsun canım, mail mühim değil, anlaşıyoruz bak işte :)
      Çelenklerin de tamam :) Son posta koydum, iç karartıcı bir yazıya eşlik ettiler ama :(
      Karışma çocuklara alsınlar yahu, bişey olma bi tabletten ;)
      Doğru söylüyorsun huzur olmadıktan sonra saraylarda yaşasan ne fayda di mi? Küçük ev bence de güzel, çocuklar odalarına, televizyonlara, bilgisayarlara kapanamıyorlar, sen de iyi yapmışsın, yine de Rabbim gönlüne göre versin arkadaşım...
      Görüşmek üzere Serpilcim, öperim çok çok :)

      Sil
  4. Dantel çatılar çok çok çok sevdim, çok zevkli. Nasıl uğramışsın minik minik. Yine harikasın Esen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen deyince farkettim dantelli evin fotoğrafını iki kez koymuşum, silmeye de üşendim sonra :)
      Nasıl uğraştım biliyor musun Burcu, zevkle, aşkla :))
      Sağol canım, estağfurullah :)
      Sevgiler çok çok

      Sil
  5. ceplerimiz doldukça, evlerimiz genişledikçe , gönüllerimiz daraldı Esenciğim bütün mesele bu ; şımardık !!!
    evlerin şahane, artık bir marka olma yolunda iyice ilerliyorsun. öpüyorum yavrularını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne şımarmak, kabuğumuzu beğenmez olduk öcecim... Ne diyelim Rabbim gönül ferahlığı versin diyelim, elimizdekilerle yetinme yetisi bir de :)
      Öyle mi diyorsun sahiden, aynı şeyi ig de bir arkadaşım da dedi, "evlerinden tanıyorum seni" diye, çok mutlu oldum :)
      Sağol canım arkadaşım, öperim çok çok

      Sil
  6. Yerim ben o minik evlerini senin :) Çok seviyorum bu evleri bence de vermeyelim Karadenizli de olsa müteahhitlere :))
    Bu arada çocukluğum 90m2 bir evde geçti şimdi 70 m2 deyiz :))

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.