7 Aralık 2011 Çarşamba

YALOVA BENİM DE KENTİMDİR...



Atatürk ne güzel söylemiş "Yalova benim kentimdir!" Ömrümün 21 yılı aralıksız Yalova'da geçti, İstanbul bize ilçesi olduğumuz yakın bir şehir hem de büyüklüğü ve kalabalıklığı nedeniyle uzak-biraz da korkunç- bir şehirdi. Öyle ki İstanbul'a gelmek düşüncesi bile korkuturdu, sadece birkaç kez geldiğim şehirde kaybolacağmı zanneder, bir an önce kendimi Yalova'ya atmak isterdim.
Yalova ise güvenli bir sığınaktı, amma velakin gün geldi İstanbul'a göçmek zorunda kaldık, İstanbul'a geldiğimde hep Yalova'ya temelli dönme umuduyla yaşadım yıllarca... Olmadı, Yalova'nın bizden esirgediklerini İstanbul verdi bize, kucak açtı bi anlamda. Öylese "Yarim İstanbul gel öpeyim gerdanından" deyip gönlünü almalı İstanbul'un...
Annemin köyünde doğdum ben, köyümüz böyle bir yer, karadeniz kadar yeşil :)
Dedelerimizin 93 harbinde yerleşmek için burayı seçmelerinde bu yeşilliğin payı büyük sanıyorum...
Tepede, en tepede, virajlı yollardan geçilerek çıkılan, yeşillikler içinde bol oksijenli, güzel manzaralı köyüm...

(Bu resmi facebook'tan Şule Akan'ın resimlerinden aldım, teşekkürler Şule'cim ;))

İlkokula başladığım yılın ikinci yarısında Yalova'ya taşındık.  Ama çocukluğum hep köyde ve teyzemlerin oturduğu Termal'de geçti. Sokakta, akşam ezanına kadar oynayarak, dağda, ormanda, derede korkmadan dolaşarak.
Termal öyle güzeldi ki, böyle ağaçlıklı yoldan geçerek ulaşırsın Termal'e, yola doyamazsın...
Termal'de Atatürk Köşkü var, Aşıklar Yolu var, Çamlık Otel, Çınar Otel, Termal Otel (Yeni adı Limak) var, Üçkardeşler var,  seralar var, şifalı mide suyu, ayak suyu, göz suyu var. Açık havuz var, bir sürü hamam var  (benim favorim Köylü Hamamı)




Çok şanslıyız biz... Böyle güzellikler içinde doğmak, büyümek, sık sık oralara gitmek büyük şans, çocuklarımız da tüm bu nimetlerden paylarına düşeni alsınlar diye her yaz, her bayram, her uzun tatil biz buralardayız, merak edenleri, görmek isteyenleri de bekleriz.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.