30 Kasım 2011 Çarşamba

EVLİLİK-BOŞANMA

EVLİLİK-BOŞANMA (HERKESTEN BİRDEN BOŞANMA)

Evliliğe herkes ömür boyu sürmesi dilek ve niyetiyle başlasa da, gün geliyor ayrılıklar yaşanıyor.  Boşanmalar kimi zaman sancılı. uzun, kimi zaman da anlaşmalı ise eğer kısacık bir zamanda sonuçlanabiliyor. İyi-kötü zamanlar geçirdiğin insandan boşanırken, o insanın ailesinden, arkadaş çevresinden de ister istemez boşanmış oluyorsun.
Benim itirazım da bu noktada, ayrılık iki kişi arasında genelde anlaşamamaktan, klasik belki ama "şiddetli geçimsizlikten"... Peki anlaşamamazlık ya da şiddetli geçimsizlik yaşamadığın diğer insanlardan da boşanmak niye? Evlenirken anne-baba, abla-abi vs. dediğin eşinin ailesi (ki bunun da doğruluğu tartışılır) ve arkadaş bildiğin çevresi, boşanmayla birlikte birden "el" oluyor... Aileler için, kızlarına ya da oğullarına eş olan kişi evlilik süresince evlat ama sonrasında tanınmayan biri... Boşanmak bir yandan belki kötü bir evlilikten kurtulma, rahatlama ama bir yandan da iki taraf için de "yalnızlaştırma" sanki...
O halde uzun, upuzun evlilikler dileyeyim hepimize, huzur içinde, mutluluk içinde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.