17 Nisan 2013 Çarşamba

VAHİY YOLUYLA GELEN İSİMLİK...

Beşiktaş-Üsküdar motorundayım, işten çıkmış, eve gidiyorum. Çantamda Finansal Yönetim II, bana göz kırpıyor, alayım da 7 dakika da olsa bi bakayım diyorum, tam hamle ederken kitaba, içimden bir ses (ki bu susmak bilmeyen ses mahvediyor beni!) "Kaç akşamdır çocuklar yüzünden uykusuzsun, iki dakika koy  kafanı da kestir" diyor, "hay hay" diyorum, "Hem bu kafayla okuyacağını anlamazsın ki zaten" diye de kendi kendimi tasdikliyorum :(
Koydum kafamı, rüya ile gerçek arasında gidip geliyorum (bu konuda çok yetenekliyim, her koşulda uyurum, minibüs, otobüs, vapur, iki dakika, iki saat hiç farketmez)... Vahiy gibi bi şey geldi tam o sırada bana, Derinden bir ses; "Anlaşıldı Esen kulum, sen bu ders çalışma işini beceremeyeceksin, vazgeçiyorum ben de seni zorlamaktan... Bunun  yerine, aklından bir türlü çıkaramadığın, bitmeyen projelerle dolu hobilerinle ilgili destekleyeceğim seni bundan böyle... Keçe olur, etamin olur, tığ işi olur; bu alanlarda kariyerine devam etmeni sağlayacağım! Boşver kitapları sen, rahat ol bir de, hiiiiç vicdan yapma! Hem unutma, ders çalışma kapasiten yok, çalışsan da alma kapasiten de az belki ama bunun yerine sana çok az kuluma nasip olan üstün yetenekler verdim! Misal, şu anda sana verdiğim bu gazla (bu yanlış bi kelime kabul-ilhamla diyelim) eve gidip, en en en pembe keçeleri seçeceksin, sonra bunları kalp şablonunla keseceksin. Hani kendini şaşırıp pek çok kumaş almıştın-görmemiş gibi- işte onları da kıyıp kullan artık, pembe puantiyeli kumaşı yuvarlak kesip, kalpli parçalara dikeceksin, harfleri bu yuvarlaklara yapıştıracaksın, gerisini biliyorsun zaten yetenekli kulum, hadi göreyim seni şimdi!"
Evet, tam böyle oldu, yani tam demeyeyim ama bu minvalde bi şey ve evet sadece 7 dakikalık yolda oldu bütün bunlar :) Ben uyandığımda bambaşka biriydim, insanüstü yeteneklerle donatılmış, ışıklı ışıklı, musmutlu bir insan olarak indin motordan :)))
Bu gönül rahatlığıyla eve varınca, tebliğ edilenleri bir bir uyguladım ve sonuç :)
Çok teşekkürler Allahım, bana verdiğin  bütün bu eşsiz yeteneklere (kek konusunda kendim çabalamalıyım, kabul ediyorum :) O konuda bir yardım dilemiyorum :))

KEÇE İSİMLİK
Ben bayıldım bu renklere, bu ahenge, bu puantiyeye, nihayetinde bu isimliğe :) 



Arkadaşlar, bacılar lütfen çocuklarınıza isim koyarken iyi düşünün, kısa ve öz isimler koyun, tıpkı bu örnekteki gibi, mümkünse altı harfi geçmesin :)) Zor oluyor yoksa isimliklerde :)) En sevmediğim kısmı keçeden harf kesmek çünkü, lütfen azcık anlayış! :)))
O "s" de serseri bir "s" oldu azcık, yamuk yapıştırıvermişim, e azcık serserilik de iyidir yahu!




BONUSSSS

36 yorum:

  1. Harika olmuş :))) Hep gelsin böyle vahiyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, "hep böyle gelsin" derken, ömür boyuluktu ki bu dün gelen yetenek yağmuru :))
      Ne diycem, happythankyoumoreplease niye bitti ki, ne güzel okuyodum yazdıklarını, yine yazar mısın acaba rica etsem :)
      Sevgiler...

      Sil
    2. O yetenek yağmuru bana da sıçrasın azıcık o zaman :) Ben kötü bir dönem geçiriyordum, yazamadım yazmak istemedim ama sanırım yeniden başlayacağım. Çok teşekkür ederim bunu duymak çok güzel.

      Sil
    3. Yeminle çok sevindim bu habere Seda, heyecanla bekliyorum yeni yazılarını ve madem duymak hoşuna gitti çok, öyleyse bir kez daha söylüyorum işte, lütfen yaz, hemen yaz çünkü zevkle okuyodum yazdıklarını :)
      Yetenek yağmuru sana da sıçramış da senin haberin mi yok acep, zira senin keçe ile yaptıkların da çok güzel :)
      Momijilerine sevgiler :)

      Sil
    4. Yazdim :)) bugun hemen doktum icimi. Bir de iznin olursa o isimlikten yapmak istiyorum, cok begendim.

      Sil
    5. Aferin Seda sana :) Madem bu kadar büyük ve güzel bir haberin vardı niye bu kadar bekledin yazmak için :) Tebrikler :)
      İzin mi? Aşkolsun, bloğumda gördüğün her şeyi izinsiz yapabilirsin(iz), mutlu olurum çok :)
      Yap bakalım Zeynep kuzusuna bi isimlik, göster e mi sonra da :)
      :) Sevgiler

      Sil
  2. Yazı harika, isimlik süper, bonus bu saate iyi gitti :) daha ne olsun :) Rabbim bize verdiği yetenek nimetlerini esirgemesin diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ayamaya kumpanyacağım :) Çok sevindim beğenmene, öyle dedim ben de daha ne olsun :) Sen de ben gibi özel kılınmışlardansın di mi, sana ne zaman geldi :))) Aminnnnn
      Sevgiler...

      Sil
    2. Bana ortaokuldayken geldi :)) buzdolabı almıştık, hani şu dışlarını paketledikleri ince plastik şeritler vardır ya , aldım onları, isimli bileklikler yaptım annemin nakış ipleriyle :) sonra biri gördü, ona yaptım, başkası ,sonra başkası derken bir sürü yapıp sattım ve o zamanın parasıyla bir mustang kot pantolon ve deri kemer almıştım kendime :))

      Sil
    3. Oooooo, sen benden daha şanslısın ayamaya kumpanyacım, sana erken gelmiş bak :)
      Aferin sana vallahi, girişimci ruhun o zamanlardan varmış demek ki, yaptıklarının karşılğını erkenden almak hem de o zamanların meşhur mustangi kot bedelinde süper vallahi :))))

      Sil
  3. Benimkilerin isimlerinden isimlik olmaz desene:)))
    Çok güzel olmuş ama seninki, yamukluk göze batmıyor:)
    Yalnız tek bir öneri verebilirim: acaba harfler için daha çok güzükmesi açısından koyu bir renk mi kullansaymışsın?
    İkinci bir öneri Bloglovin`e girsene, çünkü google reader bitiyor. Seni takip etmek daha kolay olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semicimm, çok haklısın senin çocuklara birazcık zor yani, Kai Felix ve Peer Ole (umarım doğru yazdım) ama yine de çok uzun isimler seçmemişsin çift isim olmalarına rağmen ;)
      Haklısın renkleri beyaz yerine daha koyu yapsaymışım iyiymiş, bir dahakine dikkate alınacaktır önerin şekerim, teşekkürler :)
      İkinci önerin konusunda da ben bi girdim zaten Bloglovin'e ama baktım elimden tutan olmadı :)) Beceremedim galiba, face hesabımdan girmiştim, bilemiyorum ben pek bu işleri, çok kabiliyetsizim bu konuda maalesef, diğer bütün şahaneliklerime rağmen :))) Deneyeyim tekrar madem öyle diyosun :)
      Öperim çok, sevgiler oğlanlara...

      Sil
  4. çok güzel olmuş ya.. ellerine sağlık.. ben de yapsam kızıma artık diyorum.. kapı süsü bilem yapmadım.. doğumunda aldığım abuk sabuk bişiy asılı kapısında.. çok tembelim çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, işte Allah tarafından gelen bi ilhamla yapabildim bu güzel şeyi :))
      Sen de yap Dila'ya mutlaka, çok ama çok basit :) Hem kuzu da sevinir çok :)
      Çok teşekkürler güzel yorumuna ;)
      Sevgiler

      Sil
  5. ayy ne güzel bir hikaye ile anlatmışsın :) Ellerine sağlık, isim konusunda haklısının 6 harfi geçmemeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy, sen de çok güzel yazmışsın :)) Teşekkürler Hilalcim, hikaye bol bende, beğeniyorsanız ne mutlu bana :))
      İsim konusu derin mevzuu, kısa olacak, öz olacak, anlaşılır ve telaffuzu kolay olacak vs... Sonuçta ismimizle anılıyoruz ömür boyu :) Senin ismin sınıfı geçti :)
      Sevgiler...

      Sil
  6. Çok hoş olmuş.pek cici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Feyza Altunay, büyük bir zevkle yapıyorum bu isimlikleri, çok ama çok eğleniyorum yaparken, tasarlarken :)))
      sevgiler

      Sil
  7. Çok güzel olmuş ama ben de Semi'ye katılıyorum. Bir dahaki sefer kontrast kullan harfleri sen daha da çarpıcı olsun. Ellerine sağlık Esen'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır şekerim, bir dahakine aynen Semi'nin ve senin dediğin gibi yapıcam :))
      Çok teşekkürler Ülkercim :) Dükkanı da büyük bir ilgiyle takip ediyorum, çok güzel şeyler çıkıyor, ellerinize sağlık :)
      Öperim çok...

      Sil
  8. Sen yazın hayatına odaklan Esenciğim! Finansal işler sıradan fanilere göre :)
    Şu yazdıklarını derleyip toparlayıp kitap yapmalılar!

    Keçe işlerinde de parlak bir kariyer seni bekliyor ,ders çalışarak zamanını öldürme güzelim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle mi diyosunuz siz de Nilgün öğretmenim, kitap yaparsam gerçek yazarlar beni topa tutmaz mı :)
      Aklımdan geçiyor aslında Nehir'e yaptığım gibi bastırmak bu yazdıklarımın bazılarını, fotoğraflarıyla birlikte ama sadece kendim için :) Bloğa bişey olursa elimde kalsın bunlar da di mi :) Teşekkürler çokk :))
      Finansal işler fanilere göre demişsiniz ya çok güldüm :)) Kitap yapayım ama bu güzelim yorumlarınız olmazsa eksik kalmaz mı peki :)
      Dünden gelen bu ilahi güçle, ilhamla, ne süper fikirler uçuşuyor kafamda bir bilseniz :))))
      Ama siz bir öğretmensiniz yahu :)) "Bırak ders çalışmayı" siz mi dediniz gerçekten :)) Öyleyse eğer, ben öğretmen sözü dinlerim ki :)))
      Bir kez daha çok sağolun destek veren güzel yorumlarınız için :)

      Sil
  9. anaa, ilham inmiş resmen gökten, neyse, keçen varmış da, kurtarmışsın, olmadığı bir ana yakalanırsan eğer internetteki craft sitelerinde bi boy dolan, 9 bloggera yorum bırak, bak bi şeyciğin kalmaz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndi vallahi :)) Keçe var çok şükür, hem de bi dünya :))) Malzeme bol ve o malzemeler öyle durup durdukça ben kaşınıyorum sürekli :)))
      Bir yandan da aklımda bir sürü etamin deseni, işim zor ki ne zor :(
      Hayırlısı bakalım, nasılsa ilhamımızı aldık çok şükür :)))
      Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  10. Hahahaa, koptum:))) Ellerine sağlık Esenim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Kop tabii, gece gece ne iyi etmişim de seni güldürmüşüm :)
      Sağol Baharım, yazarım ki ben, siz okuyun yeter ki :)

      Sil
  11. Yine güldürdün beni, ne güzel bir rüya-gerçek arası gidip gelmeymiş:) Ellerine sağlık müthiş olmuş insanüstü yeteneklerinin meyvesi:)Bu isim mevzusunda çok aşırı katılıyorum sana, misal oğlumun adı Ege Demir. Yaw arkadaş koysana sadece Ege, sen mutlu keçeden harf kesen ellerin mutlu, ismiyle birşey sipariş ederken nasıl sığacak diye düşünmeyecek olan kafan rahat, yoook illa bir kıllık, illa bir zorluk çıkarıcam. Bunu kendim 1 yıldır düşünüyorum da ilk kez burada itiraf ettim, rahatladım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa, çokoprensin annesi gelmiş :) Ne iyi etmiş de gelmiş, özlemişim senin esprili, sıcacık yorumlarını şekerim :)
      Çok teşekkür ederim, beğendin di mi sen de, ben de senin Ege'nin doğum günü için yaptığın her bi şeyi çok beğendim :)
      Şimdi ben böyle konuşuyorum ukala ukala, yok beş harfi geçmesin çocuğunuzun ismi falan diye ama komediye bak ki benim çocuğumun adı da Ali Deniz :))) Ama çift isim seçmediğim halde, başka şansım yoktu, bir de iki ismini birden söylüyoruz biz, e biz söyleyince de herkesler ))
      Tüh yaaa, keşke Ege koysaymışsınız sadece ya da ikisini de söyleseymişsiniz, amannn boşver, büyüünce hangisini isterse onu kullansın :) Sen itiraf edip rahatladın ya, boşveeeeeerrrrrr :))
      Öperim şekerim, Ege kuzusunu da o şapşal, tatlı suratından :)

      Sil
  12. düşünsene uykundan "buldum buldum" diye bağırak uyandığını:))
    valla süper bi rüya olmuş. sonuç da mükemmel. uykuna sağlık ne diyeyim:))
    ayy bu toplu taşıma araçlarında uyumak ne büyük bir meziyettir bilsen. ben beceremem hiç. hayatımın yarısı geçti otobüslerde vapurlarda ama yok.. olsun ben de ne kitapalr bitirdim o yolculuklarda... ahhh ahh. adapazarıda en uzun yolum 20 dakika sürüyo dolmuşla , gene okumaya çalışıyorum ama vermiyo o 1,5 saatlik kadıköy- sarıgazi ya da levent- sarıgazi otobüs yolculuğu tadını:)
    vapurda kitap okumazdım pek, genelde iskeleden aldığım mizaah dergilerini okurdum.
    ayy sayende nostalji yaptım gene...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yok Allahtan öyle olmadı :) Mutlu musmutlu uyandım sırrımla birlikte :)
      Seninki daha iyi aslına bakarsan, kitap okumak yani ama ben uyku delisi olduğum için ve şükürler olsun her fırsatta kolayca uyuyabildiğim için tercihim uykudan yana şekerim :) Evle-iş arası çok kısa sürüyor bizim, bazen sinir oluyorum azcık daha uzun olsa rahat rahat uyuyabilsem diye :)
      Sevgiler, teşekkürler moriçem...

      Sil
  13. Osss yani ossss!

    Keçe emri öyle bir yerden gelmiş ki bu garip Nurdan kulu etamin etamin ciyaklamalarını tez vakitte kesecek tabe!

    İsimlikler demode oldu bence; hem madem emir yüksek yerden; yeni tasarımlara pupa yelken - hadi bakem!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Nurdan hanımcım, gelen keçe emri değil ki, etamin, keçe, tığ işi :) Pek çok elişiyle ilgili üstün yeteneklerle donandım çok şükür :) Az bi bekleyin bakalım, etamindeki sonuçları ne olacak :) Hem etiketlerden de anlaşıldığı üzere, etaminlerin sayısı keçelerin iki katı ;)
      Sevgiler canım arkadaşım, selamlar da çok.. :)

      Sil
  14. ben de böyle detaylı vahiy istiyom !! sonuç harika olmuş !
    ellerine emeklerine ve de sihirli uykuna sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E aşkolsun Filiz, zamanını bilmiyorum ama sana bu vahiy çoktan gelmiş de senin haberin yok bence. Yoksa onca güzel çizimi nasıl yapardın ki?
      Sihirli uykular sana da ;)
      Yarışma olmamış :( Hafta sonu cepten anladığım kadarıyla Serpil hanımınki de olmamış :( Sağlık olsun, birdahakine diyelim, e olsun bu sayede İstanbul'a geldiniz, e tanıştık da, e ne güzel oldu işte :)
      Öperim, selamlar çok...

      Sil
  15. Ha ha bayıldım, ne mutlu size Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz :)) Sonuç da çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, bu yeteneklerden ziyade ailem için hep öyle düşündüm ben de Gülden hanımcım, "Allahın sevgili kuluyum" dedim hep :) Şükürler olsun...
      Beğenmenize çok sevindim :)
      Teşekkürler, sevgiler çok...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.