22 Ocak 2019 Salı

ŞİKAYETİM VAR CÜMLE TAKLİTÇİLERDEN...

Paylaşmaktan yanayım hep! Olmayanla elimdekini, avucumdakini, aklımdakini paylaşmaktan yana. Bilmem babam kadar cömert miyim ama ondan geçen bir özellik. Gerçi annem de çok cömerttir. Misal bir tencere zeytinyağlı yaprak sarmasının yarısını komşulara dağıtacak kadar.
Üç günlük dünyada, elimizde, avucumuzda ne varsa bırakıp gideceğimizi bilir, öyle de yaşamaya, biriktirmemeye, günü, anı yaşamaya gayret ederim.
Nereye bağlayacağım konuyu, şuraya: Nazarlıklara ilk başladığımda -ki siz şahitsiniz- öyle basit öyle sade idi ki yaptıklarım. Bugünleri hayal bile edemezdim o zamanlar. Bu kadar gelişip, çeşitlenebileceğini, kendimi bu kadar geliştirebileceğimi de.
Şimdi, geldiğim noktadan daha da ileriye gideceğimi biliyorum.
İlk günden beri, ürettiğim, pardon aşkla ürettiğim nazarlıklarımı başka kadınların yapmasına izin verdim, öyle ki, ihtiyacı olan kadınların bu nazarlıklar sayesinde para kazanmasının da beni mutlu edeceğini söyledim.
Ve fekat, geldiğim noktada, instagramdan paylaştığım yüzlerce nazarlığımın bire bir aynısını yapan ancak adımı dahi anmayan, adeta kendi özgün tasarımlarıymışcasına paylaşan hemcinslerime kırgınım.  Gücüme gidiyor artık yemin ederim. Geçen gün gördüğüm bir sayfada abartısız en az arka arkaya 20 nazarlık ve 20'sine de bakınca "aaa!!!" dedim. Ben miyim bu! O kadar da olur mu sizce? Ve dahi bu şahsiyet bırakın atıfta bulunmayı, beni takip bile etmiyor. Geçen yazdım kendisine dm'den, rahatsız olduğum bu konuyu. Cevap bile vermedi haftalarca. Sonra bugün dm'den kinayeli bi yanıt, son yaptığım nazarlıklarından birini paylaşarak.
Siz -biliyorum oradasınız-ne tavsiye edersiniz? Bütün pinterest hesabımı silsem (ki oradan da pek çok resmimi "alıntı" diyerek ya da onu da demeyerek kendi nazarlıklarının resimleriymiş gibi paylaşıyorlar) ig'deki tümmm nazarlıklarımı kaldırsam? Mahrum kalacaklar o olacak :))
Bilemedim yani, kalbim çok kırık. Çok seviyorum nazarlıklarımı, her biri öyle kıymetli ki, istiyorum ki hakettikleri saygıyı görsünler...
Ben size ilk yaptığım nazarlıklardan bir örnek ve son dönemde yaptıklarımdan bir örnek paylaşayım şimdi.

Nazarlık

Nazarlık


Muhabbetle Sevgili Okur...

25 yorum:

  1. İlk başladığın zamanları hatırlıyorum Esen`cim. Nasıl da kalpten yapıyorsun her şeyi! Taklitler hep olacak maalesef, kaldırma fotoğraflarını. Seni bilen biliyor, sen her zaman farklısın. Öpüyorum seni, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi geldi yorumun! Sağolasın Semicim,çok seviyorum seni :*)

      Sil
  2. Offf maalesef internette etik olmayı insanlara öğretemeyeceğiz. Her alanda başkasının emeğiyle bir yerlere gelip kaynak veya atıfta bulunmayan o kadar çok insan var ki. Ben de son zamanlarda o kadar bunaldım ki bu durumlardan. Çok haklısınız. İnsan üzülüyor, kırılıyor, yaptıklarından soğuyor...
    Sevgiler Esen Hanımcım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok eskilerden beri var bu. internetin olmadığı zamanlarda misal bi dantel örneğini gizli gizli yaparlardı bazı kadınlar ki, diğerleri örneği (ç)almasınlar. Çok saçma gelirdi. Şimdilerde internet dipsiz bi dünya. Pinterest'de bile öyle çok örnek var ki. Dolayısıyla paylaşmaya hiç karşı değilim ama dediğiniz gibi atıfta bulunulmasını istemek de hakkım. Zira her bir modelimi özgün olarak kendim tasarladım.
      Çok teşekkürler desteğiniz için.
      Sevgiler Sosyal Medya Kafe

      Sil
  3. Canım benim ,seni çok seviyorum,iyi yürekli arkadaşım benim. Bence de kaldırma ama hesabından ifşa et bu insanları,herkes bilsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Baharcım, ben de seni pek çok..
      Kaldırmadım ve dediğin gibi ifşa ettim ama bildiğin zeytinyağı kadın, beni kendisinden esinlenmekle suçladı bir de utanmadan...
      İşimiz zor vallahi..
      Sağolasın canım.

      Sil
  4. jansetin renkli işleri23 Ocak 2019 08:28

    yazik insan kendinden fikir katar bu kadarda olmaz emege saygi kalamamis allah herkesin gönlüne göre versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn, gerçekten de Allah herkesin gönlüne göre versin ve hep iyilerle karşılaştırsın.

      Sil
  5. Maalesef böyle durumlar yaşanıyor. Emek hırsızları o kadar çok ki. Aynı durumları bende yaşıyorum. Yaptığım resimlerde imzamı silip kendi resimleriymiş gibi paylaşıyorlar. Kendini bilen emeğe saygısı olan etiketliyor kaynak belirtiyor ama bazıları bu kul hakkının nasıl hesabını verirler bilmiyorum. Çalışmalarınızı kaldırmayın, uyarın uyarıya cevap vermeyip küstahlığına devam ediyorsa ifşa edin. Bu arada blogunuzu şimdi görüp takibe aldım. Emeklerinize sağlık. Bende beklerim. 🌹 Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melek Motcu, çok sağolun. Bir ben değilim biliyorum. Hepimiz aynı hadsizlerle uğraşıyoruz maalesef.
      Ben de sizi takibe alıyorum hemen, çok sağolun, sevgiler..

      Sil
  6. Olabilir mi? Acaba gerçek yürekten emek kopyalanabilir mi? Varsın renkler aynı olsun, şekil size yaklaşsın ama sizin emeğiniz olamaz. Can sıkmayın ola ki çok sıkılırsan ifşa edin ama emek hırsızlığına utanmayan ifşadan da utanmaz. Sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamaz di mi :) Ben de biliyorum ama yine de çok kırılıyor kalbim. Bu düpedüz emek hırsızlığı..
      Çok teşekkürler desteğin için Tosbanot :)
      Sevgiler..

      Sil
  7. Avucicitasarim23 Ocak 2019 10:18

    Esen'im sen o güzel yüreğini boylesi hadsiz hırsızlar yüzünden yıpratma,hayat her zaman karşımıza güzelliklerle çıkmayabiliyor. Biz senin o tatli kalbinin her zaman doğruluktan yana olduğunu, harika duygularinin emeklerine yansıdığıni görebiliyoruz, her daim yanındayız. Sevgi ve aydinlikla kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selma hanımcım :)
      Ne güzel yazmışsınız, çok mutlu ediyor yorumlarınız her daim, cesaret veriyor. Dediğiniz gibi hiç bozmayalım biz kalbimizi bu tatsızlıklar için.
      Hep birlikte aydınlıklar içinde kalalım.

      Sil
  8. Canınız sağ olsun. Onlar taklit eden, siz taklit edilen insansınız. Ne mutlu size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Pınar,
      Bu açıdan düşünmek rahatlatıyor sahiden :)
      Çok teşekkürler..

      Sil
  9. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  10. Tamam da, bunun sonu yok ki? Internetten saklasan, dışarıda görüp yine aynısını yapmazlar mı? Boşuna dememişler, "Allah iyilerle karşılaştırsın" diye, kötü ile mücadeleye güç yetmiyor her zaman.. Bence tek çare havale.. Allah'a, öte tarafa ve kopyacının kendi vicdanına..Ne kadar taklit de olsa, seninkilerin yerini ala tutamaz zaten, sen kumaş, boncuk ve yüreğini kullanıyorsun yaparken, o yürek başkasında var mı ki?öpüyorum, tuzum kuru, konuşuyorum :))

    YanıtlaSil
  11. Doğru söylüyorsun Elif ama internette çok daha hızlı ve kontrolsüz yayılıyor her şey..
    Amin canım, çok haklısın.
    Ben de zaten kadınla olan muhabbetimizi, hakkımı helal etmediğimi söyleyerek bitirdim. Bildiğin yavuz hırsız çünkü..
    Yok di mi :)
    Sağolasın canım benim, sen hep konuş ;)

    YanıtlaSil
  12. Kesinlikle çok geliştirmiş ve emek harcamışsın.
    tebrik ediyorum.
    Emek hırsızlığı ne yazık bazı insanların anlayacağı kavramlar değil.

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,sizi yeni keşif ettim.Faydalı içerik ile dolu blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Bana da beklerim(tariflimutfak/sibelinyemekleri/incilay).Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  14. esenim hissettiklerin konusunda sana çok hak veriyorum.ama çok güzel ve özgün işler yapıyorsun ki taklit ediliyorsun(fakir avuntusu mu demeli :))bu hep vardı hep var olacak.taklit eden bir noktaya kadar götürebiliyor bir müddet sonra tıkanıyor.bunu yapanları ifşa etmelisin hesabında emin ol çok caydırılıcılığı var.özelden yazıp kibar kibar uyarmak onlara çok yaramıyor.bu arada son nazarlık enfes.ellerine sağlık cancağızım.

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.