20 Mart 2015 Cuma

Haftanın mahsulü..

Son bir haftadır yani sana yazmadığım uzun zaman dilimi içinde mühim, hayati bir karar aldım sevgili okur. Şu yazıdan sonra, dedim ki "Ne işim var kardeşim benim bu ülkede!" 
Küba'ya göçüyoruz tez vakitte :)  Okuduysan yazıyı sen de kesin geliyorsun zaten, kesmediyse o yazı seni, buyur bir de şunu oku o zaman...  Ben ki, "Yaban ellerde hayatta yaşayamam!" derken bu kıvama geldim, getirildim, herkesin göçmesi mümkündür... 
Bu mühim karardan gayrı yeni bir şey yok bizim cephede ;) Yaptıklarım, ettiklerim dersen, onlar da şöyle ki;


AŞK DUVAR SÜSÜ
Bir kez daha AŞK olsun dedim
O Ş koyu yeşil aslında ama siyah gibi çıkmış... 

Şu minicik çiçekleri de ne çok seviyorum...
Daha önce de pek çok kez yaptım bu duvar süsünden. Önce kalıplarla harfleri kesip, üstlerini gönlünce süsleyip en son battaniye dikişiyle birleştiriyorum. 
SODA ŞİŞESİNDEN VAZO
Bu sefer de soda şişesinden yaptım vazomu. Şurup şişeleri gibi koyu renk olmayınca, içi çok boş göründü gözüme, doldurdum kullanmadığım çubuk boncukları, bir de nazar boncuğu : 
KEÇE NAZARLIK
Arkadaşıma hediye yaptım bu nazarlığı... 


#kahvebahane
Fincanı Paşabahçe'den aldım, çok indirimle hem de :)
Paşabahçe'ye bayılıyorum. Nasıl zevkli herşey, nasıl zarif... 

KAPI ÇELENGİ
Keçe çiçeklerle süslü kapı çelengim :) Yine tel dolayarak yaptım ama bitti telim maalesef :((  Nalburlara sordum, bulamadım da :( Bir de at nalı aradım ama tel bulunmayan nalburda nal ne arasın di mi? Sahi sevgili olur sen nerden alıyosun nalları? :)) 
KAPI ÇELENGİ
Haklısın, çelenklere taktım :) Bu çelengin o köpüklü şeritlerini Nilgün verdi, hafta sonu kahvaltıya gittiğimiz arkadaşım, elinde kalan malzemeleri bana bağışladı :) Çiçekler, yapraklar, böyle böyle şeritler vs. Nasıl mutlu oldum anlatamam :)  


KEÇE ÇİÇEKLER
O çiçeklerin altındaki tülü, yol üstündeki perdecilerden aldım yine. Parçalar halinde satılıyor, parçası 1 tl ;) Yani metreyle organze kumaş almaya son ;) 

KAPI ÇELENGİ
O ortasındaki aslında siyah tül değil, füme rengi :)
Bu çelengi çok sevdim ben, renk tonlarını, o pembe tülün hem rengini hem üstündeki incileri taşımasını :)))

ÇOCUK ÇANTASI
Bu uzun saplı, çapraz takılan çocuk çantası da klasik cüzdanlarımın biraz büyüğü :) Ali Deniz'in arkadaşlarının doğum günlerine hediye olarak düşündüm.
Çileğin beyazlıklarını tohum işi yaptım. 

KEÇE CÜZDAN


YAKMA ÇİÇEKLER
Tüllerle yaptım bu çiçekleri, o sarı yaldızlarla ne zarif oldu. Biraz daha ekleyip, kapı çelengi yapıcam bu çiçeklerle :) Çok heyecanlıyım çoook :) 


Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kutlama törenlerine katıldık... Bir kez daha minnetle, rahmetle andık Atamızı ve cephedeki tüm Mehmetçikleri... 

ŞAKİRİN CAMİİ
Öyle huzurluydu ki caminin bahçesi, bilmem resimlerden sana da yansıdı mı bana hissettirdikleri... 

Postun başına dönecek olursak, karar verdin mi? 2 kot, bi tişört hazır mısın yola çıkmaya?
:))

Kal sağlıcakla...

18 yorum:

  1. Bu haftaya ne çok şey sığdırmışsın yine Esencim, hem marifetli hem pratiksin, maşallah diyeyim sana, nazar değmesin :)
    Şartları bizim ülkemize göre ne kadar cazip olursa olsun, ben yine de ille de vatanım derim Esencim, bence sende gitme :)) Sen gidersen ben gidersem ne olacak bu onca şehit kanı dökülmüş topraklar, kimlerin ellerine kalacak. Anında satıp paylaşıverirler aralarında. Biz en iyisi Berna Laçin gibi yapalım gezmeye gidelim, hem bak turistlere çok iyi davranıyorlarmış :) Ne dersin? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşamdaaan akşama :) Ama en çok da Cuma akşamı ve Cumartesi ders sonrası faaliyetteyim Hülyacım :) Sağol canım benim ;)
      Gitmiyorum ki, şaka yaptım şekerim :) Ne işim var Küba'da ;) Başka memleketlerde şartlar ne kadar cazip olsa da "ille de vatanım!" :)
      Ok, ayarlayalım o vakit, emeklilikte kısmetse Küba'ya bir tur yapalım :) İstekli arkadaş da çok :)

      Sil
  2. herşeye rağmen ben kalıyorum arkadaşım:))) diğer hesaplarından takip ettiğim cicilerini topluca görünce gözüm şenlendi. renkler, çiçekler dans ediyor, enerji yayıyor. aşk olayına ilk görüşte vurulmuştum zaten, şimdi doya doya tekrar baktım. ellerine sağlık arkadaşım, neşeni bana da geçirdin, teşekkürler bu görsel şölen için:))) not: bilgisayarıma kavuştuğum belli oluyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte kalıyoruz demek ki şekerim :) Ne işimiz var ayol elin Kübasında, dileyelim de bizim ülkemizde de şartlar düzelsin ama...
      Sağol canım benim, ne mutlu bana öyleyse :) Bu furyanın devamı gelecek bu hafta sonu inşallah :)
      Aslına bakarsan bloğa post girmekte zorlanıyorum çünkü diğer hesaplarda paylaştıklarını tekrar tekrar paylaşınca sıkılacakmış insanlar gibi geliyor ama bloğun da yeri ayrı yine de :)
      Neşen hep baki kalsın canım benim :) Ben teşekkür ederim asıl ;)
      Not: Hem de nasıl, iyi bak bilgisayarına e mi :)

      Sil
  3. okurken daraldım ben Esen ya. o kadar tekdüzelik, o kadar kontrol altında olmak, o kadar denetimli yaşamak bilmiyorum zor olsa gerek. karşıdan bakınca üç beş gün güzel görünürde sonrası...
    el işlerin harika harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmiyoruz ki zaten :) Burdayız Özlemcim, çok işimiz var çoook daha :)
      Üç beş gün gideriz diyeceğim ama o bile zor...
      Sağol canım ;) Sensin harika!

      Sil
  4. benimde gidesim var hemen çantamı hazırlayabilirim yolculuk olsun bana :)
    vazon da çok orjinal olmuş keçelerinde her zamanki gibi harika daha öncede söylemiştim hep söyleyeceğim keçeyi sende seviyorum muhakkak bir nazar boncuğu oluyor hemen hemen her postta sende mi kem gözlere inananlardansın
    şakirin caminin içi dışından güzeldir bir kere görmüşlüğüm var ..ne büyük huzur içi dışı taşı toprağı ahh İstanbul..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidip, gelmeli ama, temelli değil di mi ;)
      Benim Küçük Dünyam, senin bu dediğin aklımda, inşallah hayal kırıklığına uğratmaz hiç seni yaptığım keçeler ;)
      Nazara inanıyorum elbet ama ondan ziyade nazar boncuğunu çok sevmemdir, olur olmaz her yere kondurmam :) Nazar savar olarak da okuduğum dualara güveniyorum en çok, nazarlıklar benim için seyirlik, gözümü, gönlümü okşasın diye :)
      İçine de gidicem, bize çok yakın :) Dua ederken, seni de geçireceğim içimden :)
      İstanbul kimilerine taşı toprağı altın, bana göre ise misafirliğimin uzun sürdüğü bir güzel memleket ama hep misafir gibi hissettim kendimi, çünkü ben geldiğim yere hep dönme umuduyla yaşadım, yaşıyorum... Kısmet...

      Sil
  5. O kadar haklısın ki....Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum :(
    Yine harika işler çıkarttın ve ben de zevkle takip ediyorum.Şimdi burada toplu halde görünce ne kadar kısa zamanda nasıl da böyle güzel ve üretken olunur hayranlıkla bakıyorum.Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl cazip geliyor insana di mi, ne var ki dilleri var bizim dile benzemez Evrencim... Gidelim elbet ama gezmeye ve bu arada da kendi toprağımızın da yaşanabilir olması için, yaşamak için gözümüzü başka memleketlere dikmeyecek, diktirmeyecek seviyeye gelmesi için dua edelim, ya da seçimde oy verelim :))
      Sağol canım, hayranlıkla bakılacak kadar değil yaptıklarım ama çok sağol :)

      Sil
  6. Aşkın olduğu her şey çok güzel bu yüzden kalp figürünü çok severim. Sevgi sevgiyle çoğalır, söner her şey sevilmezse... diye devam eden bir İlhan İrem şarkısı vardı onu getirdin aklıma. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum kalp figürünü Burcu :)
      Senin dediğin şarkıyı dinliyorum şu anda, sen böyle yazınca aklıma getiremedim bir türlü ama dinleyince hatırladım :)
      Sevgiler benden de Antalya'ya, göndersene ordan bize biraz baharı :)

      Sil
  7. Maşallahhhhhh... ne güzel şeyler yapmışsın eline sağlık... bazen kaçıp gitmek istesek te Rabbim bugünümüzü aratmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznur senin bu yorumunu yayınla dedim ama yayınlanmamış :) Olsun şimdi geldi işte yorumun :)
      Çok sağol canım, bu sefer ben de şaşırdım performansıma :)
      Aminn, şükür bugünümüze, başka memleketler yaşam koşulları açısından, özgürlükler açısından daha cazip gelse de "Bülbülü altın kafese koymuşlar, ille de vatanım demiş!" :)

      Sil
  8. valla bırakmam, billa bırakmam:) demek isterdim elbet ama haklısın, bazen tam da hissettiğim.
    Onu bunu bırak yine döktürmüşün, el emeği göz nurları, ha paşabahçe konusunda sana katılmıyorum o ayrı:)
    hazırla bavulu yalova da buluşup oradan koloni halinde devam edelim çocuk çocuk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Zaman zaman hepimizin düştüğü çelişki, gitmek mi zor kalmak mı? Gitmeleri hiç bilmem ben, çok dar alanlarda geçti hayatım, ülke dışına çıkmadım hiç, aslına bakarsan ödüm de patlar ama niyeyse bu Küba bi çağırdı beni, elbette ömürlük değil, kısacık :)
      Geçen hafta böyle oldu Emel, her zaman bu kadar denk gelmiyor işler, henüz sınavlar ödevler yok diye belki de, sağol :)
      Paşabahçe'yi sevmiyor musun, indirimli mi bulmuyorsun, ama ne güzel şeyler var, niye ki?
      Tek bir bavulla ama, Nehir'in kırmızı bavuluna sığdıracağız herşeyi, sen de Alp'in bavulunu al sadece :)

      Sil
  9. Biliyormusun bu yil alti hafta kalacagiz Allah izin verirse tabii,dedigim herkes bir vaaav cekiyor Türkü almani! Evet herkesin kendi vatani ama buLmanlar bile Türkiye de yasama hayali kuruyor,bazen icini disini bilmese bile, cünkü orda atmosfer tamamiyle farkli!:))Onlarda bunun farkinda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, upuzun bir tatil, inşallah çok keyif aldığınız bir tatil olur :) Çünkü ülkemiz çok güzel, hem iklimi, hem tarihi, hem gezilecek yerleri, hem de kültürüyle çok çok güzel, bir de içi seni dışı beni yakar durumları olmasa tadından yenmeyecek ama...

      Sil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.