15 Eylül 2014 Pazartesi

HAFTA BAŞI POSTU...

Ve sonra bir damlacık çocuğunu kreşe verdiğin 2008 Mayısından bugüne kadar geçen zamana hayret eder, kalakalırsın... Kuzun kocaman oldu diye sevinsen mi, geçen zamanın hainliğine, aceleciliğine üzülsen mi, bilemezsin...  Nasıl geçti sahi bunca sene! En çok çocuklardan anlaşılıyor zamanın nasıl geçtiği, adım adım büyümelerine bakarak...Hayırlı, uğurlu olsun yeni öğretim yılı tüm çocuklarımıza ve kıymetli öğretmenlerimize. Allah zihin açıklığı versin tüm öğrencilere, emeklerinin karşılığını almalarını nasip etsin...



*********
Bize Maya geldi :) Şükürler olsun, sağlıkla geldi, annesi de bebek de çok iyi :) Çok tatlı bir kuzumuz daha oldu, beni ilk kez hala yaptı Maya :) Annesine benzeyen, pembe-beyaz çok güzel bir bebek :) Ömrü uzun, bahtı açık olsun kuzunun, tüm diğer bebeklerle birlikte...
Bebeğin resmini gösteremiyorum ama o günden karelerle, bebek için yapılan hazırlıkları göstereyim size ;) Rose'un bir arkadaşı hazırlamış bu güzellikleri, bayıldım ben her bir ayrıntısına, çok zarif olmuş hepsi de...





* Kasnaktaki desen için kaynak: Pinterest (kolaycacık yaptım. O desenli kumaşımı çok seviyorum, kasnakta, üstü işlenmemiş hali bile çok zarif. Deseni geçirmek için karbon kağıdı kullandım. Sonrasında iğne ardı işledim, ortasına, orjinalinde "love" yazarken, ben onu "Aşk"a çevirdim, baktım ki ortalanmamış yazı, o zaman yanına da bir kalp dikiverdim! Aralara da iki kat iplikle çarpılar. Yaptığım nakışlarda ve etamin işlerinin pek çoğunda hep Domino 8 numara kullanıyorum, biliyorsun di mi?
* Maya için hazırladığım minik kese
* Kendime hediye yaptığım kolyem :)
* Nefis tava böreği 

Tava böreğini şiddetle öneriyorum. Tepsi böreğine göre çok daha kısa sürede hazırlanması sebebiyle favori böreğim :)
* Ali Deniz'in pazartesi ödevi Havuçlu Cezerye
* Yeni başladığım keçe çanta...
Hafta sonları geç kahvaltı ediyoruz. İki günün birinde mutlaka patatesli yumurta istiyor çocuklar. Öğleden sonra beş çayına-eğer evdeysek- mutlaka kek, börek, krep, gözleme vs. yapıyorum. İstiyorum ki bu gelenek gibi olsun, o yüzden de hiç aksatmıyorum, hiç de üşenmiyorum. Çocuklar büyüdüklerinde akıllarında hafta sonlarının eve yayılan mis kokuları kalsın istiyorum.

**********
Pazar günü piknikteydik. Çok da güzel oldu, mis gibi orman havası aldık. Birkaç resim de oradan göstereyim ;)

PİKNİKTE...

Bir miktar daha iyi olmakla birlikte hala eski enerjime kavuşamadım sevgili okur, sen de anlamışsındır paylaştıklarımın azlığından ;) Biraz daha zamana ihtiyacım var gibi! Yani "çoook yorgunum, beni bekleme kaptannn!  Şaka yaptım, dur, nereye hemen öyle!  bekle yahu! Gitme bi yere, az bi vakit sonra zımba gibi gelirim inşallah :)


IKEA HOBİ SEHPASI
Yok, adı tam olarak öyle değil de, ben uydurdum. İlkin canım Mehtap Abla'da görmüş ve çok kıskanmıştım :))
Sonra kendime bir türlü uygun fiyata sehpa bulamayınca, yani tezgah niyetine, çalışma masası, hatta hobi odası niyetine bir sehpa bulamayınca, dur dedim bi bakayım IKEA'ya! Ve "aranan sehpa bulundu!" :) Hafif, pratik, ıvır zıvır toplayıcı ve ziyadesiyle de ucuz :) Daha ne olsun sevgili okur, sen de benim gibi malzemelerini toplamaya üşeniyorsan, at içine gitsin :) Ört üstünü de bi güzel! Malzemeler mi? Yok canım, kaldırdık onları biz kutularına itinayla! Tertipli, titiz kadınlarız biz :p)

MUTLU HAFTALAR OLSUN 


15 yorum:

  1. Çok iyiymiş Esenciğim sehpa, da benim ıvır zıvırı almaz o, kapalı balkona sığdıramıyorum malzemelerimi :) Bu arada Maya hoş gelmiş, Allah sağlıkla, mutlulukla büyütmeyi kısmet etsin annesine babasına, sana da halalığın tadını çıkarabilmeyi. Ne güzel yapıyorsun hafta sonları, eminim çocuklar büyüyüp evden ayrıldıklarında mutlulukla anacaklar bu kahvaltıları, beş çaylarını. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin işlerin daha teferruatlı Esracım, bu sehpa kesmez seni tabii ama benim yarım kalan işlerimi malzeme dolabına tek tek yerleştirmek yerine, ertesi güne kadar içinde saklaması açısından süper :)
      aminn, Maya'yla birlikte bütün bebeklere, çocuklara olsun güzel dileklerin ;) Hafta sonları böyle bizde ama şimdi yüksek lisans başlayınca cumartesileri pek birşey yapamayacağım çünkü o günler dersim olacak...
      Sevgiler canım benim ;)

      Sil
  2. Hoşgelmiş Maya sefalar getirmiş.Bende kardeşlerime bakınca yaşlandığımı anlıyorum malum bakacak çocuk yok :)) Haftasonu kahvaltısı bendede gelenektir ki bnm koca kişisi dört gözle haftasonu kahvaltılarını bekler oldu iimi oldu onu henüz çözemedim:) sana ne kadar iltifat etsem az cnm maşallah sana iiki biraz dinlenme halindesin yoksa mazallah nasıl takip edecez seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sevilcim, çocuklar büyüyor bizler yaşlanıyoruz ama sağlıklı olsunlar da varsın böyle yaşlanalım. İyi yapmışsın, uzun uzun, ecnebilerin deyişiyle brançlar süper oluyor :) Ne geldi aklıma bunca zamandır bir-iki kez dışında-o da hastalık yüzündendir- hiç koca kişisi kahvaltı hazırlamadı bizim evde :(
      :)) İltifat etmişsin, sağol canım, öperim :)

      Sil
  3. Bir yandan bir an evvel büyüsün istiyorsun diğer yandan zaman dursun bu sevimliliği yitmesin. Anne işte. Maya'ya da sağlıklı bir ve uzun bir ömür diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yazdan Kalan, ne güzel söylemişsin, küçüklük hallerini çok özlüyorum çocuklarımın...
      Aminn, çok teşekkürler, bütün çocuklarımıza inşallah :)

      Sil
  4. Nehir gerçektende çok büyümüş genç bir kız olmuş nerdeyse maşallah nazar değmesin güzel gözlerine ...Esen ne zorluklarla büyüyorlar aslında bizim kızları büyüttükten sonra şimdide günün yarısı okulda Uğurun peşinde koşturmakla geçiyor ne zor şu annelik ,Mayaya sağlıklı bir ömür diliyorum canım şansı hep açık olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüdü ya Meltem, 9 olacak kasımda, ona kalırsa 10 :) Aminn canım, çok sağol :)
      Çok zor büyüyorlar sahiden de, bir çocuk kolay da, iki biraz daha zor, eminim senin gibi üç çocuklu anneler için çok daha zor. Allah kolaylık versin hepimize, sağlıklı olsunlar, hep mutlu zamanlarına tanıklık edelim inşallah çocuklarımızın...
      Yine de şanslısın bak, Uğur'un iki ablası var ne güzel :) Benim kardeşimin adı da Uğur, yani Maya'nın babasının ve onun da iki ablası var :)
      Aminn, çok teşekkürler güzel arkadaşım :)

      Sil
  5. merhaba,

    hobisever etkinliğinden keşfettim sizi
    bana da beklerim.
    sevgiler.
    burcuaydn04.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Burcu, ne iyi oldu di mi bu etkinlik :)
      Elbette gelirim, sevgiler :)

      Sil
  6. Esencim, sen de hala oldun demek, sağlıkla mutlulukla geçsin ömrü inşallah :)) Nasıl güzel bir duygu ama değil mi ? Yani bilmiyorum ben çocukları büyüttüğümden midir nedir, zaten çok özlemiştim bebeği, kokusunu, bakışını, ağlamasını bile, e bide kanından canından olunca içime sokasım geliyor. Eminim sen de böyle hissediyorsundur :) Bizimki bu ay sonu 10 aylık olacak, fırtına gibi emekliyor, bi bakmışsın burda bi bakmışsın gitmiş halleri anlayacağın :)) Ama en önemlisi bana ''haya'' diyor :)) Bayılıyorum tabi ben de, ağzının içine bakıyorum bi daha söylesin diye :)))
    Ah ne çok uzattım, halasın artık sen de, kulübe hoşgeldin :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür oldum vallahi ::) Amin, inşallah canım, bütün çocuklar için olsun güzel dileklerin :) Çok güzel ama henüz koklayamadım doya doya, azcık ele avuca gelsin diye bekliyorum :)
      Ne güzel anlatmışsın, bebek özlenmez mi, dünyanın en büyük nimeti onlar :)
      İnşallah bizimkinin bana seslendiği günleri görmek kısmet olur :)
      Hoşbuldum :) Öperim çok...

      Sil
  7. Esen'cim aynen öyle benim kızımda bana sorarsan sanki dün doğdu ama yaş 15 iyimi.... 10. sınıfta boy kilo anneyi geçti:)))) zaman bazen geçmezmiş görünse de su gibi akıyor....Bu arada sanırım sende hala oldun hayırlı olsun Allah'ım minik meleğe sağlık versin hayırlı evlat olmasını nasip etsin inşallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, kızın genç kız olmuş Öznurcum, ne güzel, Allah bağışlasın, sırdaşımız, arkadaşımız bizim kızlarımız di mi :)
      Çok teşekkürler canım, aminn, inşallah, Rabbim evlat isteyen herkese tez vakitte bağışlasın inşallah :)

      Sil
  8. Mahzun Prenses, hoşgeldin, gelirim elbette, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yazın bi, lütfen yazın yaaa, merak ediyorum ne düşünüyosunuz ;)
Yorumunuz çıksın istiyorsanız eğer:
Blog sahibi değilseniz adı/url seçeneğini seçip ad kısmına adınızı yazın url kısmını boş bırakın, yorumunuzu postalayın, aksi takdirde, çok istememe rağmen gelemiyor yorumlarınız :)

Bunlar da var...

İlginizi çekebilecek bağlantılar.